Українська Манітоба
-
Щодо рахунку для навчання дітей, то просто хоча б відкрийте їх. Можете і не ставити гроші взагалі відразу. При відкритті відразу хай вас продадуть на два гранти Canada Learning Bond (дасть 500 чи 600 доларів від держави) та Canada Education Savings Grant (CESG). І ви будете відкладати, коли вам виходить. Більше того, якщо вам не виходить відкласти навіть кілька років, то в останні 5 років, ви спокійно можете трохи догнати і отримати +20% від уряду, якщо будете відкладати по 5000 на рік. Тоді уряд буде додавати по 1000 на рік. Ми коли відкрили, то перший рік взагалі не мали як відкладати, а потім по 50 доларів щодватижні від зарплати йшло, потім по 100, і так набігало 2600 за рік, а уряд докидає ще 500.
-
Додам ще як людина яка пройшла через навчання за допомогою Student Aid, тобто того самого кредиту на навчання. Його не треба лякатись. По-перше, солідна частина цієї допомоги це bursaries та grants які повертати взагалі не потрібно. Більша частина самого кредиту безвідсоткова, тобто ніхто нікого не загоняє в якесь ярмо. Повертати кредит ви починаєте коли знайдете роботу після випуску, або через півроку. Він починає автоматично зніматись з вашого рахунку маленькими сумами. Загалом, тут не потрібно відкладати непомірні суми на освіту. Будь-яка людина без особливих заощаджень спокійно може отримати освіту. І це я ще мовчу про те, що можна отримати додаткову фінансову підтримку від самого навчального закладу.
-
Гранти та фінансові допомоги та Student Aid на навчання залежать від доходу сім"ї. Якщо батьки заробляють вище середнього, то дітям не дадуть тих грантів, де треба подавати декларацію про дохід від батьків. Однак, згідний, що навчання не є супер-дорогим, якщо діти живуть на період навчання з батьками. Якщо ж діти їдуть вчитись у інше місто, то крім вартості навчання 6-10 тис на рік, треба також додавати і вартість гуртожитку та харчування 17-20 тис на рік. Якщо ж студенти живуть з батьками, то вартість навчання буде 6-10 тис на рік, що цілком посильно як за рахунок кредиту на навчання, так і заробити ці гроші на парт-тайм роботі.
-
Добрий ранок. Хто може підказати де зараз можна придбати новий радіатор до своєї машини? Бажано не дуже дорого.
-
Дейкер, ліки, бензин , пенсійний фонд, накопичувальний фонд, дітям на навчання відкласти. Жити можна- так. Але з часом все одно ці всі питання постануть.
-
Здоров народ, шукаю репетитора з англійської мови…можливо хтось порадить хорошого репетитора
-
Як на вчителя, то у Вас багато граматичних помилок. Ну, це якщо Ви зібралися когось вчити. То ось Вам відповіді на деякі із пунктів. Дейкер - "ви вже тут давно, могли б попасти і за $2 /день" - ні, не могли попасти. Я тут з вересня і всі 300+ державних недомашніх садочків ставлять у вейтінг ліст, деякі з них пишуть "у нас на стільки довгий вейтінг ліст, що ми вже не додаємо імена". Тому моя дитина йде до приватного садочка за майже всю мою з/п. З приводу квартири. Нам, наприклад, 2дорослих та 1 дитина до 2-ох років в 1-бедрум тісно. У нас елементарно не вміщаються одяг та іграшки на полицях. Нам мало місця. Подорожі. Тобто забити на моральний та фізичний відпочинок і "х@@@рити" 3 роки, бо потрібен спочатку ПР? Вибачте, але я без сну, фул тайм роботою, малою дитиною і ще всілякими документами уже так за@@@лася, плюс побутові речі (їсти, прання, прибрати), що у 25 років мені важко присісти зав'язати шнурки. А про пенсію. Самі побачите на скільки Ви зараз не маєте рації, коли будете пенсійного віку. А пенсія у розмірі "аби хоча б в Україні вижити"