Українська Манітоба
-
Такий, що замість того щоб наводити порядок серед моргиналів, поліція виписує правила для нормальних людей, знімаючи з себе купу відповідальності. Можливо ви не зіштовхувались з тим, що ти буквально нічого не можеш зробити людині яка на тебе кидається і погрожує життю, а поліція приїде тільки тоді коли тебе ВЖЕ пирнули або розквастли тобі голову. А приїдуть вони скоріше за зверненням наркомана/безхатька бо його права порушили, чим на твій виклик який стосується цього ж питання.
-
Всім привіт. Шукаю сусіда/ку, окрема непрохідна кімната в 2 bedroom квартирі, район River ave, шикарна квартира, приємний район, деталі в особисті
-
Навіть не знаю де тут почати. "Наводити порядок серед маргиналів" — це робити що саме? Затримувати бомжей до того як вони нападуть? В більшості випадків це незаконно, і добре що так. Чи впливати на соціальну структуру аби бомжей взагалі не було? Це робота держави, не поліції. З приводу того, коли поліція приїде та чиї права вона захищає — поліція їде на виклики коли ви вважаєте що вашому життю погрожують, і поліція буде захищати ваші права настільки ж наскільки вона захищає права наркоманів. Те, що поліція може бути в цьому неефективною це інше питання, але казати що вони по своїй структурі за бомжів\наркоманів і проти звичайних людей це міф і залякування. Якщо ви вважаєте, що виписуючи ці поради вони намагаються з себе зняти відповідальність за захист прав людей, то це те ж не так. Поради для особистої безпеки дають в незалежності від того, наскільки в країні добре функціонує захист прав. Тому факт того що вони виписують ці поради не впливає на їхню здатність або відповідальність виконувати свою головну роботу — law enforcement.
-
Ох.. ну все дуже просто і банально . «Моргінали» - це 99% громадяни Канади. І суспільство переймається перш за все інтересами ( які б вони не були) своїх громадян. А те що новоприбулим українцям не комфортно, страшно , не звично , а часто і небезпечно -це не дуже хвилює . Ну не шастають тут люди з нормальним доходом по автобусах і даунтаунах… Не думаю , що задля нас почнуть масове перевиховання «моргіналів» Хоча , питання « бездомних» теж хвилює місцевих, вони скоріше зададуться питанням « чому наші люди страждають на вулиці в смітті, а українців селять в Хілтон ?» Часті нарікання на якісь «незвичні» для нас речі можуть вилізти нам боком.
-
Одне діло сказати що поліція часто тупить і неефективно виконує свою роботу. Інше діло — сказати що система налаштована за захист прав бомжів\наркоманів та проти ваших прав. Закон для всіх однаковий. Якщо у вас є докази що цей закон порушується на рівні поліції таким чином, що вони фаворитно відносяться до прав бомжів\наркоманів і вщемлюють ваші права, то у вас є унікальна можливість подати на поліцію в суд і виграти кейс.
-
Ваші слова - світ рожевих окулярів. Не вам розказувати МЕНІ як працює поліція, я знаю це краще за всих за специфікою освіти. Те що говорите ви часто називають "де юре", "де факто" ситуація інша. Поговоріть з людьми які були в ситуації коли поліція ігнорувала їх дзвінки не зважаючи на те, що було чітко сказано "життя в небезпеці", і як та ж поліція приїздила за першим дзвінком наркомана, якого штовхнули в супермаркеті коли він дістав ніж з кишені. Я не кажу що ваші слова зовсім неправильні, але вони відірвані від реальності.
-
Вибачте, не знав що з вами не можна не погоджуватися про питання стосовно соціальних проблем Канади. Наскільки я знаю, мої слова досить відображають місцеву реальність. Те що існують одиничні випадки де поліція не приїхала на виклики "нормальних" людей і приїхала на виклики наркоманів, це факт, але казати що ці випадки пояснюються якимось системним bias проти нормальних людей і за наркоманів — це спекуляція, і дуже цікава тема для научного дослідження. Якщо ви хочете провести таке дослідження і надрукувати його в научному журналі, то це досить легитимний спосіб дати вагу цьому поясненню. Або, якщо є конкретні данні які показують що це системна проблема яка повторюється знову і знову в більшості випадків, то я би з задоволенням глянув на ці данні. Якщо таких даних нема, і все будується на "от я чув\чула історію в новинах\від друзів що так-то і сяк-то сталось, і тепер у мене є висновок про те як вся правозахисна система функціонує", то це цікаво але непереконливо, і видавати такі висновки за факт не треба.
-
Можливо я помиляюсь . Але читаючи коменти в соцмережах які залишають самі канадці в мене складається враження, що багато хто не розуміє чому надається величезна допомога нам і нашій країні. В інтернеті люди більш схильні сказати що думають відверто , чим вам в очі ..