Українська Манітоба
-
Хто тут по податках ? Якщо я вже подавав за 2023 рік декларацію , і в мене є CRA аккаунт , я можу черeз wealthsimple автоматично підтягнути свої дані з CRA ? Там буде форма Т4 ? І якщо я хворів і потратив там 500$ за рік на засоби ,їх теж треба включати ? І ще потрібно чекати коли ленлорд надішле квитацюнцію про рент хати за рік ? Ще щось є чи це все ?
-
Якщо частину платила ти, а частину страхування, то ти можеш в декларацію вказувати тільки твої витрати. Однак, медичні витрати не завжди зменшують податки. Якщо в тебе, наприклад, дохід 100 тис, то щоб ти змогла щось повернути, медичні витрати в тебе мають бути 3 тис, тобто понад 3% від доходу. Це має сенс тільки якщо малі доходи або дуже великі витрати на медичні послуги, приписані лікарем (ліки, наприклад), а також деякі без рецепту (масаж, наприклад). Витрати на дантиста також сюди входять.
-
Ви ж за них не платили, тому не можна. З тим уважно, то при аудиті такі подвійні витрати виявляються. Відносити на витрати можна тільки те, що ви платили самі та маєте квитанції про сплату. Пам'ятайте, що усю інформацію та документи ви повинні зберігатися протягом семи років.