Українська Манітоба
-
Employment and Social Development Canada (ESDC) reports that the number of people approved to work as temporary foreign workers (TFWs) in Canada has doubled compared to five years ago. According to publicly available ESDC data, in 2023, employers were cleared to hire just less than 240,000 (239,646) TFWs. Five years prior, this number was less than half of the 2023 figure – at 108,988 TFWs in 2018. Note: This data reflects only TFWs working in Canada on closed work permits – those that require a Labour Market Impact Assessment (LMIA). The number of foreign nationals working in Canada is still higher due to a higher number of open work permits www.cicnews.com/2024/07/new-data-suggests-growing-demand-for-temporary-foreign-workers-in-several-canadian-industries-0745326.html
-
Знайомий ІТшник, який закінчив коледж San Diego (у 2022 прилетіли по u4u, він пішов на навчання, зарахували без проблем, роботу до США мав 4 роки галери у SoftServe, full stack), зараз вже 7 місяців не може знайти роботу. Не тому що дурний, а тому що шалена конкуренція і не хочуть брати u4u.
-
Але проблема у тому, що ринок праці тут малий. Я дивися свою одну IT спеціальність, 0 Вінніпег, 100 по Канаді, 11000 по США 😀
-
З мого досвіду спілкування зі знайомими, які в США по U4U, то всі живуть в якійсь неясній перспективі. Зараз статус є, завтра може не бути, як в такій ситуації будувати плани, народжувати дітей та інтегрувати в соціум існуючих дітей, я не уявляю. Про паспорт мова взагалі не йде і ще багато років не піде
-
Да ніхто не каже що легко, зараз у layoff відправляють інженерів які по 5 років працювали на гугл чи амазон. Не кращі часи для пошуку работи. Просто у Канаді дійсно вакансій на багато меньше, але працювати remote ніхто не забороняє👌
-
Чи є якісь сайти, щоб подивитись продаж нерухомість? На маркетплейсі не багато вибору
-
Так які плани можуть бути по тимчасовій програмі без жодних шансів на легалізацію? Виїзджати неможливо, теоретично заплативши 600 баксів можуть дати «дозвіл», но не факт що потім знову впустять. Першим кроком люди повинні усіма силами хочаб якійсь легальний статус отримати… Спасибі Канаді, нам дали те, що складніше усього отримати, ворк перміт. А не залишитися маючи його та голову на плечах майже не можливо, булоб бажання🥰 Це по факту єдина країна світу яка впустила українців не тимчасово на пташиних правах, а на повноцінному легальному статусі без жодних обмежень(та навіть з плюшками) та перспективою отримати нових громадян у майбутньому.
-
Ну от і я про це. Маючи один цей критерій, оцінювати окремо ринки праці Канади і США вже якось не має сенсу, бо з США тебе в будь-який момент можуть попросити і на цьому твоя карʼєра (принаймні там) закінчиться
-
Realtor.ca
-
Найкращій варіант це жити у Канаді та працювати на США ремоут😀 Тоді в тебе плюси безпечною та комфортної країни та неплохий бонус зарплаті, бо платять у США більше зазвичай)
-
Зателефонув з другом , так як він краще знав англійську, і не попередили що буде розмовляти інша особа , а не власник він це запідозрив сказав щоб ми написали листа фізичного , - бо він не впевнений що ми не вкрали чийсь аккаунт