Не бачив чи вам відповіли 🤷♂️
Нам відправляли з України вже не раз. І мало не кожен раз нараховували податок. Якщо не сплатити- посилка поїде назад. Є певні нюанси у цьому.
По-перше,як виявилось працівники НП,якщо їх попросити, завжди можуть посилку втрамбувати у меншу за розмірами коробку. І це буде дешевше по відправці. Бо буває не заморочуються і пакують абияк у велику коробку. Нам вже так кілька разів зекономили по 2к грн за відправку.
По-друге,якщо це велике місто в Україні і там працівники мають досвід,- вони одразу розкажуть за які товари може бути нарахований податок,а які взагалі краще не відправляти.
По-третє, правильно оцінити та описати те,що у посилці🤷♂️. Все це впливає на вартість як я зрозумів. І не важливо,чи нові речі,чи б/в. У митників своє бачення🤷♂️ можуть нарахувати податок.
Для прикладу, мені відправляли два моїх спінінги в тубусі і котушку. Навіть сліпий побачив би що то не нове. Заплатив за відправку 1900грн і мито 47$
Вийшло одначе значно дешевше ніж оте все вартує. Але мене вкурвило,чому я маю платити податок на свої старі спінінги🤷🏻♂️