Українська Канада
-
Я вчора читала про дві відмови, але там не надали запрошених документів, то було хоча б логічно. А ваш випадок взагалі на голову не налазить... Я теж зненацька сіла подаватися, навіть нічого не перекладала (тільки пояснення до фото писала англійською, але фото були за 5 років, з дітьми, що вочевидь росли, та багатьма родичами з обох боків на усі свята), однакову прописку в обох паспортах відсканувала на одному аркуші та просто червоною рамочкою обвела в пейнті (в чоловіка паспорт взагалі був протермінований), ніяких фінансових документів не надавала... Дивлячись на це зараз, я б сама собі відмовила 🤷🏻♀ Виглядає, ніби "satisfaction" офіцера залежить від того, коли та чим він пообідав, хоча так не має бути 😢 Спробуйте дізнатися, чи отримали вони усі документи, чи, може, щось загубили... Бо так не має бути.
-
То правда,хіба залежить від настрою того офіцера.Ви мені зараз нагадали,я теж додала договір оренди,без перекладу,так щоб було,але бачила що писали тільки англійською або французькою хіба,але тільки той договір і більше нічого,так як ви навіть не додумалася,може б теж спрацювало,може і правда зроблю нову аплікацію і все туди одразу додам. Ми дзвонили до них та питали чому так довго,то питали про документи,чи все добре,чи може ще щось потрібно,але вони сказали що все добре з документами,і нічого більше не потрібно,тільки чекати... Але правда не знаю від чого залежить,моя подруга подалася через 3 міс хіба після мене, теж з іноземцем,та вже через 4 місяці були в Канаді,вони не розписані теж, тільки дитина в них спільна є,але теж багато ситуацій коли спільна дитина і півтора року чекали,але ж чекати і отримати то одне,а по такому довгому часі дати відмову ,то просто шок...
-
Я бачила випадок, коли мати вже півтора роки була в Канаді (поїхала одразу на роботу), а малолітніх дітей (в Україні) розглядали весь цей час - і відмовили. Тоді за допомогою імміграційного консультанта це вже вирішували через суд. Але я думала, що то просто така реклама, в житті ж так не буває...🤦🏻♀
-
Так, я не мала на увазі, що відмови тільки іноземцям. Їх багато і всім. І ще б хотілось би додати. Якщо ви додаєте до аплікації документи на українській мові, то це вважайте що нічого на додано. От уявить ви на роботі отримуєте документ на панджабі. Що ви з ним зробите?
-
З одного боку, я з вами повністю згодна. З іншого, документи українською приймали з початку програми CUAET. Я подавала аплікацію в останній день, під крапельницею, в запамороченні від жахливого токсикозу; додала документи українською та іспанською, без перекладів, бо не встигала, та навіть не в силах була про це подумати, крім "запросять - зроблю пізніше" - отримала візу через три тижні 🤷🏻♀ Чоловік-іноземець чекав дотепер, але теж отримав, без додаткових запитів (я потім писала в кризову питання, чи треба ще щось). А в іншому випадку - майже все перекладено, набагато більше документів, які доповнюють та перекривають один оден і - відмова 🤷🏻♀ То має дійсно бути людський фактор, бо я в лотерею ніколи не виграю)) Я колись слухала лекції Роберта Сапольскі для практики англійської, то він розповідав, що за статистикою, у схожих справах голодні судді виносять набагато більше обвинувачуваних вердиктів, ніж ситі, може, це той випадок...
-
Ну суддя ніколи не винесе обвинувачувального вердикту якщо немає достатніх підстав) тому в наших силах зробити так, щоб навіть голодний офіцер не бачив до чого доколупатися. А якщо «документи на англ/фр» а тут українські то дуже легко сказати, що не побачили досианіх доказів. Стосовно візи зараз запізно, але я дуже багато людей зараз га пр подають без перекоадів бо поспішають, дорого ще шось. Якесь несерйозне відношення до вимог уряду. Потім будуть відмови і буде дуже шкода думати що це все можливо через переклад.
-
Там, здається, був суд присяжних. І доказів 50/50. Таке. Я, звісно, за максимально досконале виконання вимог, тому й дивуюся, порівнюючи ці випадки: в нас було набагато більше шансів отримати відмову 🤷🏻♀
-
Друзі, хто записувався на прийом до консульства в Оттаві чи Торонто? Як вам вдалося знайти вільну дату? Чи є якийсь конкретний час, коли слід «ловити» дату?
-
Ми записалися минулого тижня випадково. Було багато вільних місць і на грудень і на січень . Просто зайшли в рандомний час.
-
Надвшліть, будь ласка, в особисті повідомлення детальніше