Українська Канада
-
Мені дуже дивно коли наші українці поводять себе як ,, справжні канадці,, розказуючи, що Україна це третій світ. Коли я прийшла на роботу, мені менеджер хвалився, що у Канаді зимою є отеплення та розказував, які тут є чудові торгові центри та магазини🙈 Бачили б ви обличчя його обличчя та реакцію моїх співробітників, коли я показала як ми живемо, наші кафе, ресторани, мій дім, наші міста, фотографії до війни та загалом український побут в цілому. Мені було просто смішно, коли ті так реагували, якби я їх в космос завела🤣. Але я не дивувалася, бо у людей різне сприйняття, особливо у тих, хто ніколи не був в Україні. Але ось наш український народ мене дивує, коли розказує, що вдома така печалька, а тут ти в маслі купаєшся та всі тобе обожнюють🙈 Звичайно,нам є чому повчитися в них, але і вони можуть багато інформації черпати від нас. І в цьому я вкотре переконуюся все більше та більше.
-
100%. Спробувавши життя закордоном починаєш розуміти наскільки в нас була прекрасна медицина, сервіси, банківські послуги, як швидко можна було вирішити тривіальні побутові питання без корупції, які закордоном вирішуються тижнями або і місяцями... Це я до того, що не все так було погано в Україні і не все так ідеально закордоном
-
А до чого тут інтернет і Дія? Додаток відкривається та працює і без інтернету. Також на військовий час є спецільний документ (єДокумент), який поліцейські приймають та без проблем відпускають. Щодо держ установ, ніколи не стикалася з проблемами щодо Дії або запитами за паперовими документами. Навіть недавно загубила права, але показала в Дії і мені оновили та видали пластикові за день. Тому не знаю, які у вас були історії, але більше виглядає як манікуляція фактами.
-
і не знаю як ви але якщо у вас є питання певні не телефонуйте до горячії лінії Відня, вам інформації ніякої не нададуть а скажуть щось по типу глядайте на сайті і будуть диктувати по літері сайт вф глобал. і так на кожне ваше питання. трішки вам інформаційного лікбезу про Відень 😅
-
А я стояла в черзі 5 годин для того щоб здати G1. І знаєте в чому іронія? Що в результаті Drive Center закрився і весь цей час був марно витрачений. А ще знаєте на коли мене записали на ренген? На наступний рік. Тобто мені прийдеться чекати 4 місяці на елементарний ренген. А знаєте скільки я чекала щоб отримати банківську карточку? Два тижня. А ще знаєте скільки я чекала щоб отримати кредитну банківську карточку? 4 тижня. Тому розказувати яка це казкова країна без бюрократії та непорозумінь хтось буде завжди. Але реальність зовсім інша. Я недавно поїхала в Україну, мені обміняли паспорт , а потім ще й права за один день. Сходила до лікаря та здала аналізи за декілька годин. Тут таке хіба що вві сні можливо. І ніякі взятки я не давала! Тому будь ласка, перевіряйте інформацію перед тим, як розказувати яка в Україні печалька, а тут така диджиталізація з бюрократією. Бо виглядає як навпаки!
-
До речі, до амбасади не рекомендують йти, не пускають, мені дуже пощастило що поряд був офіцер та спитав причину мого відвідування. він надав мені інформацію що даний документ створює певні складнощі для Канади. VFS глобал каже що можна їх робити. Ця інформація не достовірна, на жаль, бо сама потрапила до цієї хвилі, хоча ніяких офіційних запроваджень немає чого так. Це тільки стосується Відня зараз.
-
Безперечно, є нюанси, які варто помічати і, відповідно, розбиратись з ними. Мій коментар був абсолютно не для порівння, я про те, що проблема бюрократії у нас не найгостріша, у тому плані, що в принципі все не так вже й складно. І я вірю, що усі нюанси будуть виправлені, як і загалом дуже вірю в цю країну і в наших людей
-
Якщо ви робите Single journey travel document, будь ласка, паралельно робіть загран. Будь якими шляхами. Зекономить багато часу. Була сьогодні саме в амбасаді Канади у Відні і сказали що вони більше не роблять їх. Як в інших містах я не знаю. Бережіть себе.
-
Не хочу якось виправдовувати Канаду і говорити погано про Україну та Дію, але скажу такі нюанси. У більшості структур все ж такі потрібні папірці і т.д., бо людям зручніше працювати з папером ніж з електронними базами чи носіями. Хоч в Україні йде потужна боротьба з бюрократією, але як такої боротьби не видно) Паспорт у Дії є, але у ЦНАП треба сканувати паспорт, тому Дія в прольоті. Права і техпаспорт у Дії є, але наприклад у військовий стан потрібні документи з собою + якщо зупинили десь поза населеним пунктом, то без інтернету та Дія нічого не дає. Тому усі процеси з боротьбою з бюрократією повинні йти у комплексі, а не одне лікуємо, друге калічимо чи зовсім не розвиваємо
-
проблем не було, звичайно, але з 24 лютого всі гуртом, мало-помалу перейшли на українську. Без примусу. Просто, бо так серце відчуває. У мене купа друзів російськомовних, я їх зацілувати готова, як вони почали говорити і писати українською, невміло ще, потрошки, але пишуть і говорять. Я подружці, яка все життя росла в російськомовній родині і вчилася у російській школі (колись були і такі в часи СРСР) кажу - ну тобі ж важко, аж язик заплітається, говори вже російською. А вона - ні, інакше ніколи не заговорю. Посиділа у підвалі місяць, і не хоче вже російської. А вчора повз її балкон три дрони іранські пролетіли...коли рвало Київ, поруч з її будинком, то вікна повилітали. Дзвонить, плаче, і на ламаній українській кричить - не хвилюйся, я жива. Ну от так. Її вибір, свідомий. А мій зять 30 років живе в Україні, і говорить виключно російською, ще й з московським акцентом. Паляниця сказати не може...Наче й освічена людина, дві вищі освіти, а не поліглот ні разу. Не дається йому ані українська, ані англійська.
-
Доброго времени всем. Подскажите пожалуйста кто знает. Получил одноразовую визу foil lees. По её условием можно лететь только из 6 стран! Так вот у меня вопрос, я сейчас нахожусь в Болгарии! Могу ли я с Болгарии взять билет до Германии и от туда лететь уже непосредственно в Канаду? Или же мне нужно ехать через Румынию потом в Германию а потом уже в Канаду? Кто в курсе подскажите пожалуйста кто уже путешествовал с этой одноразовой визой? Наверное должна быть только последняя точка отправления из этих 6 стран? А как я доберусь до Германии это не важно! Правильно ли я понимаю?
-
Це зараз стало дуже потрібно розмовляти українською мовою. А взагалі ще до недавно такі міста як Київ , Одеса , Дніпро , Харків в більшості своеї розмовляли російською и ніяких проблем не було. І зараз не може бути. Вибір кожного , це не говорить про підтримку Росії