Українська Канада
-
Підкажіть ще таке, гадаю ви маєте досвід, як часто оновлюються дані по утилізації кредитних карток в Borrowell? В мене останнє оновлення було 31 травня і, на жаль, у той день був борг на рівні 80% від кредитного ліміту. Більшу частину я погасив наступного дня і після того утилізація завжди на рівні 30-50%, але на жаль дані по утилізації за цих півтора місяці жодного разу не оновилися і схоже саме це тримає мій рейтинг так низько.
-
Я теж так думав, але за червень ще немає досі. Чекатиму далі.
-
При моїх 664 цих -10 це страшно чи ні? Бо я вже здається передумав відкривати рахунок в Simplii через той хард чек.
-
Доброго вечора! Таке питання. Я дуже уважно читала сайт CRA і там чорним по білому написано, що при перебуванні на території Канади більше 183 днів людина стає податковим резидентом і сплачує податки Канаді в тому числі з доходу, заробленому не в Канаді. Сьогодні моя подруга була на консультації у канадського бухгалтера і їй сказали, що за world income вважається тільки те, що зайшло з інших країн на рахунок канадського банку, якщо у людини є український ФОП і ти не переводиш ці гроші в канадський банк - цей дохід Канаду офіційно не цікавить. Буду дуже вдячна, якщо хтось з досвідом подачі декларації з world income може прокоментувати цей підхід (бо виглядає він не дуже логічно) і заодно - як в Канаді називаються люди, з якими можна проконсультуватися з приводу податків взагалі? Це бухгалтери? Сфера financial consulting? Де шукати їх?) Дякую наперед 🙌
-
Хм, наче як податковий резедент з першого дня. Ворлд інкам - маєте зазначити весь, на канадську/не канадську неважливо. Є така штука як аудит, але як і коли він проходе- я не знаю. Інфу по податках ближче до лютого будуть активуватись типу tax clinic, в них можна буде проконсультуватися.
-
Дякую) З приводу резиденства - навіть громадянин не є податковим резидентом, якщо перебуває на території Канади менше за 183 днів і не має доходу з Канади. Резидент з першого дня - це в тому плані, що якщо є дохід в Канаді, то з нього з першого дня сплачуєш tax. На сайті у них є прям розділ про те, хто вважається резидентом і хто ні
-
Шукав відповідь на це питання місяці 2 з початку року. Що я тільки не зустрічав на консультаціях: і стверджували, що резидентство не настало, і що платити тільки з канадського доходу потрібно. Врешті 2 аргументовані відповіді отримав від професійної групи бухгалтерів і окремо закріпив інформацію tax lawyer. Неважливо де ви ті гроші тримаєте, що отримали в Україні як ФОП: це той дохід, який підпадає під поняття worldwide income. І, як результат, з нього потрібно платити податки у Канаді.
-
Як швидко після відкриття він в вас впав?
-
Є відповідні міждержавні договори про уникнення подвійного оподаткування, в різних країнах на різному рівні, тому в багатьох випадках країни діляться такою інформацією і якщо не турбуватись про це питання, можна досить сильно втратити в майбутньому.
-
В мене не було падіння, тільки ріст. Але впав до того по іншим причинам. Мабуть повертався до росту так швидко, що хардчек там загубився )