Українська Канада
-
Справу мого чоловіка теж довго розглядали в Лондоні. Щоправда, я надала усі наявні докази ще в його аплікації, і додатково в нас не питали нічого... Тільки-но отримав візу. Дійсно, дивно, що вам відмовили... І пояснення, чому, вони надавати не зобов'язані (((( Можу порадити хіба що звернутися по допомогу до імміграційного адвоката, але це може вийти "золота" віза, і теж не швидко ((((
-
А ми якось так зненацька сіли подаватися...не були готові одразу дати докази,треба було зробити переклад,я вважала що договір оренди найважливіший там,але вже що робити,знав би де впадеш... Добре дякую за відповідь...В понеділок ще зателефонуємо до IRCC,може таки щось порадять,просто нема терпіння чекати до того понеділка, думаю,може тут хтось мав щось таке, але бачу що наш випадок такий єдиний,я навіть за ці півтора року і не чула щоб давали відмову ні від кого .
-
Я вчора читала про дві відмови, але там не надали запрошених документів, то було хоча б логічно. А ваш випадок взагалі на голову не налазить... Я теж зненацька сіла подаватися, навіть нічого не перекладала (тільки пояснення до фото писала англійською, але фото були за 5 років, з дітьми, що вочевидь росли, та багатьма родичами з обох боків на усі свята), однакову прописку в обох паспортах відсканувала на одному аркуші та просто червоною рамочкою обвела в пейнті (в чоловіка паспорт взагалі був протермінований), ніяких фінансових документів не надавала... Дивлячись на це зараз, я б сама собі відмовила 🤷🏻♀ Виглядає, ніби "satisfaction" офіцера залежить від того, коли та чим він пообідав, хоча так не має бути 😢 Спробуйте дізнатися, чи отримали вони усі документи, чи, може, щось загубили... Бо так не має бути.
-
То правда,хіба залежить від настрою того офіцера.Ви мені зараз нагадали,я теж додала договір оренди,без перекладу,так щоб було,але бачила що писали тільки англійською або французькою хіба,але тільки той договір і більше нічого,так як ви навіть не додумалася,може б теж спрацювало,може і правда зроблю нову аплікацію і все туди одразу додам. Ми дзвонили до них та питали чому так довго,то питали про документи,чи все добре,чи може ще щось потрібно,але вони сказали що все добре з документами,і нічого більше не потрібно,тільки чекати... Але правда не знаю від чого залежить,моя подруга подалася через 3 міс хіба після мене, теж з іноземцем,та вже через 4 місяці були в Канаді,вони не розписані теж, тільки дитина в них спільна є,але теж багато ситуацій коли спільна дитина і півтора року чекали,але ж чекати і отримати то одне,а по такому довгому часі дати відмову ,то просто шок...
-
Я бачила випадок, коли мати вже півтора роки була в Канаді (поїхала одразу на роботу), а малолітніх дітей (в Україні) розглядали весь цей час - і відмовили. Тоді за допомогою імміграційного консультанта це вже вирішували через суд. Але я думала, що то просто така реклама, в житті ж так не буває...🤦🏻♀
-
Так, я не мала на увазі, що відмови тільки іноземцям. Їх багато і всім. І ще б хотілось би додати. Якщо ви додаєте до аплікації документи на українській мові, то це вважайте що нічого на додано. От уявить ви на роботі отримуєте документ на панджабі. Що ви з ним зробите?
-
З одного боку, я з вами повністю згодна. З іншого, документи українською приймали з початку програми CUAET. Я подавала аплікацію в останній день, під крапельницею, в запамороченні від жахливого токсикозу; додала документи українською та іспанською, без перекладів, бо не встигала, та навіть не в силах була про це подумати, крім "запросять - зроблю пізніше" - отримала візу через три тижні 🤷🏻♀ Чоловік-іноземець чекав дотепер, але теж отримав, без додаткових запитів (я потім писала в кризову питання, чи треба ще щось). А в іншому випадку - майже все перекладено, набагато більше документів, які доповнюють та перекривають один оден і - відмова 🤷🏻♀ То має дійсно бути людський фактор, бо я в лотерею ніколи не виграю)) Я колись слухала лекції Роберта Сапольскі для практики англійської, то він розповідав, що за статистикою, у схожих справах голодні судді виносять набагато більше обвинувачуваних вердиктів, ніж ситі, може, це той випадок...
-
Ну суддя ніколи не винесе обвинувачувального вердикту якщо немає достатніх підстав) тому в наших силах зробити так, щоб навіть голодний офіцер не бачив до чого доколупатися. А якщо «документи на англ/фр» а тут українські то дуже легко сказати, що не побачили досианіх доказів. Стосовно візи зараз запізно, але я дуже багато людей зараз га пр подають без перекоадів бо поспішають, дорого ще шось. Якесь несерйозне відношення до вимог уряду. Потім будуть відмови і буде дуже шкода думати що це все можливо через переклад.
-
Там, здається, був суд присяжних. І доказів 50/50. Таке. Я, звісно, за максимально досконале виконання вимог, тому й дивуюся, порівнюючи ці випадки: в нас було набагато більше шансів отримати відмову 🤷🏻♀
-
Друзі, хто записувався на прийом до консульства в Оттаві чи Торонто? Як вам вдалося знайти вільну дату? Чи є якийсь конкретний час, коли слід «ловити» дату?