Українська Канада
-
Ото розмови на ніч глядя 🤣
-
Ну в домашніх умовах в мене немає лабораторії для проведення повного аналізу якості води) і то в Канаді дійсно не треба. Якщо ті девайси які в мене є показують що вода з коско мені намиє через десять років каміння в нирках - я краще буду пити іншу. Не гарантія звісно що обійдеться, але ризики знижу.
-
1. TDS-метр вимірює ТІЛЬКИ електропровідність* розчинів. Вода з-під крана, фільтра або мінералка завжди матиме завищені показники, тому що в них розчинено багато солей, як правило, безпечних, які є електролітами**. Чиста (дистильована) вода не проводить струм. До речі, я вимірювала дистилят до та після розчинення в ньому звичайної кухонної солі. Різниця була суттєва, і якби ви не знали, в чому справа, то, напевно, злякалися б, що вода брудна 2. Покази TDS-метра залежать від температури. Чим вища вона, тим більший показник 3. Якщо виміряти сік чи колу, то цифр на «аналізаторі» можна жахнутися. Але це лише говорить про те, що напої містять кислоти, які добре проводять електричний струм. І все, ніякого бруду там немає 4. TDS-метр не реагує на дійсно шкідливі розчинені речовини, якщо вони неелектроліти Однак це не означає, що прилад марний. Їм, наприклад, можна перевірити якість зворотнього осмотичного фільтра - якщо після мембрани TDS-метр показує високі значення, значить варто поміняти фільтр - у мембрані дірка, через яку домішки, не фільтруючись, потрапляють у наші крани. Як би нам не хотілося, ще немає такої чарівної палички, яка однозначно скаже все про якість нашої води. Тому бережіть ваші гроші і не ведіться на хитрощі горе-маркетологів. *Електропровідність - здатність проводити струм **електроліт - речовина, яка добре дисоціює на іони та проводить електричний струм
-
Добрий день, підкажіть будь-ласка Євро краще міняти ще в Європі, чи в Канаді це можливо без проблем? Чи краще USD везти туди і там міняти?
-
Ви як не читаєте що я пишу))) про який бруд вже мова? Мова про мінералізацію. Хімічний склад води, смак то окрема історія. я ж декілька разів писала що це ОДИН з показників якості води, звичайно ж інші показники також. І так, колу чи сік замість води пити буде погано для здоров’я, ми ж з вами це вже також проговорили. Короче пийте що хочете, хоч колу замість води кожен день, медицина в Канаді безкоштовна, всім камені з нирок витянуть, тільки трохи неприємно, але зато ви не повелись на маркетинг, бо дуже розумна.
-
Ну в коско ж не мінеральна вода, тож примесь там то щось інше)) та і мінеральну воду прям все життя пити не факт що корисно. Це як вітаміни їсти в великих кількостях, наче як корисний елемент, але зробиш собі погано in the long run. На регулярній основі все ж чисту воду треба пити
-
а якщо досипати у води отрути,яка не буде електролітом - ну і добре, прибор же не покаже того)) а нерви спокійніші))
-
хоча так, самонавіювання також гарно працюють)) типу бачу якісь цифри та заспокоююсь))
-
А ви медсестра чи лікарка?
-
ще смачне вино є
-
Ну звичайно електропроводність це інший показник. Дякую що це уточнили. Це важлива ремарка. Розібрались. Але дайте мені все ж відповідь на питання чи вважаєте ви що варто регулярно пити воду яка на tds фільтрі показує значення в 4 рази вище за максимальну нормальну для немінеральної води? Чомусь же при таких показниках ми міняємо фільтр в осмосі, напевно тому що він перестав відсіювати як має?