(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
яким чином?
-
а якщо якась задача важлива, то можливо десь треба більше ресурсів і т.д.
-
важливо розуміти, які задачі можна буде виконати за реліз цикл, а які перенести
-
але мова не про це - знання девами оцінок на їх виконання зазвичай позитивного впливу не має
-
приблизно від тижня до місяця
-
але ладно, якщо комусь зручно умовними одиницями оперувати, то будь ласка...
-
типу медіум задача - це 1 місяць чи 3?
-
я хз, що таке тішот оцінки - часові використовую
-
ну так, в тішоті як і в скрамі - недоестімейт урівноважує оверестімейт. а якщо це не скрам, то кожен тиждень калібровка "як воно йде". але я не кажу, що лід не має знати естімейтів. а от на самих девів частіше це діє трохи демотивуючи. просто зараз мало це де можна перевірити емпірічно
-
www.instagram.com/reel/C80BoF9Ps0_/?igsh=cnh5dTZzdGE1YXMw
-
Не Ванкувер конечно
-
www.instagram.com/reel/C8cYXWEN7Tt/?igsh=eGxqcDFxOW12ams0
-
Я вже писав здається в іншому топіку кілька разів, шо сторі пойнти - це міра complexity, а не duration, і кидав лінк, де дуже зрозуміло описане, чому саме - девелоперам дуже складно зробити адекватні естимейти в одиницях часу, і значно легше категоризувати задачу за складністю та ризиками - окрім девів, в рефайнментах також беруть участь qa - таска, яка буде 2 пойнти на розробку, іноді може потребувати 5 на тестування - деви не мають (і в більшості своїй не хочуть) взаємодіяти напряму з клієнтами, трансляція бажань клієнтів в зрозумілі user stories - задача продакта Тому система, коли деви та qa естимейтять складність та ризики, а потім хтось (agile delivery manager) на базі історичної середньої velocity та з запасом на непередбачувані ситуації трансформує це в естимейт часу для клієнта - часто має сенс і виявляється точнішою, аніж прямі естимейти часу від девів. That said, agile and all of its different kinds isnt the only method 🤷♂ Окремо про цикли релізу - у нас наприклад їх взагалі нема, ci/cd :-)
-
від взаємодії відчувається якийсь більший сенс ніж просто виконання задач. Розумієш проблеми клієнтів, то можеш пропонувати нові ідеї чи напрямки розвитку продукту. Це як рісьорч ринка на конфах, то так само через клієнтів
-
maps.app.goo.gl/QTWYjVNmsLGbay7i8
-
Це неправда
-
Там є Українці
-
Монреаль ваще суперсейф, там рейтинг 32.
-
Майже не відрізняється
-
Я плювався на поінти, нічо звик, тепер розумію
23 Jan 2023, 01:02
539477/634461
about an hour ago