(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Отже, що ми маємо? 🔹 Батько двох синів, лікар МСЕК, «заробив» значні статки на інвалідних довідках. 🔹 Перший син, Владислав Власюк, працює радником в ОП і є секретарем робочої групи Єрмака з питань санкцій проти РФ. Почав працювати в ОП після того, як керівником Офісу став Єрмак. 🔹 Другий син, Віталій Власюк, за рекомендацією тодішнього заступника керівника ОП Олексія Кулеби, намагався стати очільником НАБУ і нині обіймає посаду заступника голови Хмельницької ОДА. Цікава картина.
-
На мій погляд, природна тенденція - менш ретельно дивитись на код людей, про яких ти знаєш, шо у них високий рівень. Мені доводиться форсити себе читати уважніше, коли я роблю рев'ю кода одного з наших принципалов, тому шо я за замовчуванням думаю, шо оце оце і оце він точно зробив правильно - але він теж людина, і ймовірність помилки (випадкової чи ні) - хоча й значно менша, аніж у деяких інших, але не нульова.
-
>если код наебнется, то всегда можно ролбек Может тогда в принципе не тестировать ничего?)
-
мені здається природна тенденція, бо в канаді не можна буть токсіком і треба довіряти колегам. Якщо код наєбнеться, то завжди є ролбек і можна буде написати тести під це. Якщо найобується часто, то цього колегу будуть перевіряти більше і частіше. На жаль, рев'ю це частіше не про критичні помилки, а про "мені не нравицця, зроби інакше" і трата часу виходить
-
Тому що це ваше викривлене сприйняття світу, очима розробника))) а тести у більшості випадків взагалі ніяк не впливають на те, скільки грошей приносить продукт чи сервіс. Ну і як вище писали, ціна помилки рідко буває в мільйони або більше доларів. Це скоріше виключення. Частіше всього буває так, що навіть якщо твій код наїбне прод і буде downtime, то юзери просто трішки по психують і все. І ніякі акції не обваляться, тому що їх нема 👌
-
недавно выловил название функции в 150 символов. и не очень умелое использование типов тайпскрипта + дизайн бд тоже был не очень. мне не нравится как ты написал vs performance bottleneck это две разные вещи. и имхо нужно людям об этом постоянно говорить, иначе ничего не изменится. задолбаешь и потратите время один раз. второй. на третий человек уже не захочет тратить время и сразу сделает хотя бы чуть лучше.