(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
є власна статистика, якщо тейлорити джобсканом (платна версія) під конкретні вакансії, то набагато частіше воно не пропадає, а приходить авторежект
-
в американському чаті u4u є такий Олександр Меркулов. він за 8 місяців зробив майже 800 подач. в якийсь період пробував замість женерік подавати тейлорене. відгук щодо запрошень на скрінінги виростає приблизно в два раза. часові затрати приблизно в 10 раз. зробив висновок що воно того не вартує. але тут не америка, тут може не бути так багато вакансій, тому тейлорити може і норм, особливо на гібрид на офіс. чи коли кажуть, що занесуть рекрутеру, тобто точно його будуть дивитись то теж вартує мабуть.
-
то більше жарт, але мабуть так
-
Я завжди тейлорила, все життя, але може звикла і це явно не займає в 10 разів. Зазвичай дивилася вакансії, всі які б могли зацікавити, нехай три групи вакансій, групування по скілах. Один раз зробила три дійсно різні резюме, і на цьому все - тільки трохи, пару слів, змінюю, а часто не змінюю взагалі. Кавер летер це так, геморно, але таку честь не для всіх треба робити
-
ну мова була щоб конкретно джобсканом до 75+ відсотків довести. там іноді навіть якщо додати всі скіли, воно менше 50
-
Насправді, з людьми в Швейцарії у мене було все нормально. Ну, наскільки це можливо при мовному бар'єрі та при тому, що більшість приїжджих кажуть, що швейцарці не проявляють бажання встановлювати з ними зв'язки та спілкуватись. Тобто середньостатистичне ставлення - ігнорування, але без недоброзичливості. Зверхнє ставлення буває, але люди бувають різні. І відвертий расизм буває, але, знову ж, це, скоріше, неприємні винятки. Буває і чудове ставлення. Проблема не стільки в людях, скільки в законах. От просто порівняй правила відкриття бізнесу для людей з ЄС (www.kmu.admin.ch/kmu/en/home/concrete-know-how/setting-up-sme/starting-business/foreign-national/nationals-eu-efta.html) та не з ЄС (www.kmu.admin.ch/kmu/en/home/concrete-know-how/setting-up-sme/starting-business/foreign-national/citizen-of-third-state.html). Мені також представник економічного офісу (Amt für Wirtschaft) сказав, що: "ти не європеєць, у тебе немає права на статус ANobAG (Arbeitnehmende ohne beitragspflichtige/n Arbeitgeber/in, робота зі Швейцарії на фірму за кордоном)". Плюс оця різниця у тимчасових пермітах - на 5 років у європейців і на 1 рік у інших. А с законами така штука, що їх неможливо зробити чітко зрозумілими і при цьому працюючими. Саме через це існують судді, юристи та інші з роботою по інтерпретації законів. Я чув, що в Канаді правила часто можуть бути жорсткими, але на практиці їх абсолютного дотримання не вимагають, що ця жорсткість - вона більше як резерв про всяк випадок. В Швейцарії же - дуже багато всього зарегульовано. Ось, наприклад, влада нещодавно вирішила дозволити бізнесам працювати магазинам до 12 неділь (вихідних днів) на рік (www.swissinfo.ch/eng/life-aging/council-of-states-committee-wants-to-allow-up-to-twelve-sunday-sales/87783663). Замість того, щоб давати бізнесам самим працювати так, як вони хочуть, при цьому надаючи працівникам бізнесів можливість оскаржувати, якщо вимоги роботодавця виходять за межі домовленостей. І при цьому всі ці правила повинні виконуватись точно. Є такий жарт: "В Італії все можливо, але нічого не працює. В Швейцарії все працює, але нічого не можливо". Бюрократи не будуть трактувати закони на твою користь. Бо трактувати - то розумова напруга, а в бюрократи йдуть не ті, хто хоче працювати головою. Бюрократи будуть перевіряти твою відповідність буквально. Burden of proof буде на тобі, а не на них. Оскільки у не-європейців прав прямо на рівні законодавства менше, то нерівність ставлення буде випливати прямо з цього.
-
Всім привіт! Підкажіть будь ласка контакти хорошого косметолога в Торонто ☺️
-
Не "його", а після нього. Я не здивуюся якщо вимоги можуть бути неадекватні типу поміняти всю підлогу, тощо. Хоча хз як той наркоман протік
-
Це вже не волонтерство, а благодійна організація. останні беруть частину донатів на організаційні витрати (в тч ЗП) Якщо людина-волонтер бере частину грошей в якості компенсації свого часу, це не чесно. Хіба що вона відкрито публікує свій погодинний рейт , попередньо розраховує кількість запланований до витрат годин та публічно це проголошує?
-
Хільдегарда
-
Та то він сам до мене звернувся, я не закидував резюме в нікуди))) Просто відгук отримав на свою нову резюмеху
-
Хто з Торонто, підкажіть пліз куди повести батьків смачно поїсти? Приїжджають вперше з України на місяць, хочу їх вразити. Бажано, приємно 😅