(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Мортгейдж - це інвестування у добробут лендера
-
Нема такого співвідношення. Та до того: оренда - це МАКСИМУМ ваших платежів. А мортгейдж - МІНІМУМ. А на додачу: податок на нерухомість - бах; мейнтенанс, навіть амортизований років на 10 - бах... Тобто треба або бути готовим платити +50% від голих платежів по мортгеджу, або інвестувати різницю. І ось тут потрібнв дисципліна та сталеві яєчки щоб не протрінькати все
-
x.com/CNviolations/status/1851054410887282772?t=LlKKLYw4BLPuq8NfQRZ57A&s=19
-
Глянув фріхолд таунхаус в ІТ районі Оттави (Каната Норс) Ціна: 600.000 Такси: 3700 Страхівка овнера більша на 40кад від страхівки орендаря. Фіксована ставка на 3 роки: 4.09%(на реддіті і за кращі згадують) . Якщо порівняти вартість ренти + іншуранс з вартість мортгеджу+іншуранс+такс, то виходить, що при давнпейменті 30% відсотків овнершип і рента виходять в однакову суму, тільки різняться в ціну мейтененса. При давнпейменті в 20% різниця в тих витратах буде +-350 cad в місяць.
-
Коли потім приповзає менеджер чи ейчар з питаннячком - а ось тут є такий поінт, а давай поговоримо про це - то якщо людина не тупа то мабуть щось сталося на 360. А з контексту поінта розумієш хто міг нажалітися.
-
Так само в мене. Мені допомагає якщо почати рухатися в тому напрямку який потенційно приведе до такого ж життя як було до війни в Україні. Навіть якщо це трошки ілюзія.
-
Я навіть більше скажу, можливо навіть зробити ще краще і навіть так як я не уявляла :) Просто дуже і дуже багато зусиль треба докласти, коли там ти вже все доклав і тільки насолоджувався 😅
-
Якщо добре подумати чи насправді те чим ти займалась раніше і тобі подобалось нереально повторити тут в Канаді? Може щось конкретно не зрозуміло як воно тут працює і достатньо знайти хто в цьому питанні шарить і підкаже.