(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Коли моя дружина шукала роботу зимою, то теж в половині варіантів хотіли французьку. Якраз консалтери. Навіть не знаю таки що вам з геймдевом порадити... З мого досвіду, англійська тут в основному в міжнародних командах/компаніях. Якщо не найдете геймдев в Канаді, то є ще варіант найти роботу в Штатах і тут найти канадську фірму-прокладку, яка вас оформить до себе. Кажуть, що працювати через фірму-прокладку - то типовий варіант тут, контрактом так часто працюють.
-
Я приїхав сюди бо тут геймдев, в Україні досить довго після продуктової компанії працював у геймдеві сеніор/лід девопсом та білд інженером. Перед приїздом я писав хр, знайомим, на реддіті та фб у іт пабліках, кто працює у Монреалі в ІТ, як воно тут, чи можно зразу знайти роботу без знання французскої, мені писали так, що Монреаль - білінгв місто, і уся ІТ тут на англійській. Після співбесід та спілкування з різними спеціалістами - або відправляють к іншим хр в англомовних провінціях, або кажуть що сорян, треба французьку. От Юніті мені ок відповіли, що сорян, не знаєте С++/С#, юбіки сказали що голяк, подавайтеся в інший офіс, а от різні dempton, делоіт і фін/консалтінг і тд - сорян, тільки французька. У мене є припущення, що або я запросив дуже дофіга бабла для них, або ринок тут достатньо активний, і є багато кандидатів.
-
Я это к тому написал, что лучше либо удаленку искать, либо смотреть на другие провинции, если нет желания учить французский, либо сразу подаваться во что-то глобальное, по типу сап (только не юбики, они сразу сказали что французский нужен) Плюс на тех собесе сначала все бонжур/хай, а потом переходили на англ . Так что хз, но вроде все остались довольны скилами . Мб высокую зп запросил, тоже как вариант
-
Я не думаю, что стоит продолжать эту тему.
-
-
По скилам я ок, одна компания предложила через офис в другом городе устроиться, уже связался с хр. И собесили меня тоже на англ, так что хз если честно
-
Либо просто вежливый отказ, если по скилам не прошёл. А вообще странно, что во французской провинции говорят на французском, очень странно)
-
Я думав то жарт з тим, що приймуть біль 96, але схоже що так( (Або це щось схоже з цим законом)
-
Бо прем'єр Квебеку зовсім заїхав з катушок і просуває закон, який буде щемити всіх англофлофонів. Всі компанії, які мають 25 працівників будуть зобов'язані вести все французькою і навіть спілкування в офісі. Воно ще не прийнято, але всі шанси має. Схоже, що компанії почали страхуватися.