В той час як Українців закликають кидати свої роботи та їхати на краї світу задля низькваліфікованої роботи в клінінгу, офіціантами и т.д. задля PR, давайте я вам розповім як отримають PR китайці з Гонконгу. Це просто до теми того яке відношення демонструє Канада до жителів реально найбагатшого клаптика землі (Гонконг це найдорожче місто на світі) та їх жителів яких типу “притесняє” китайська диктатура.
Перше - будь який житель Гонконгу який має паспорт може дуже легко та швидку зааплаїтись на Canada Open Work Permit за програмою “Canada Hong Kong Pathway”.
Як тільки ви його отримуєте - їдете до Канади в БУДЬ ЯКУ провінцію (окрім Квебек) та на БУДЬ ЯКУ роботу влаштовуєтесь. Після 1 року роботи подаєтесь на Stream B - програму PR для жителів Гонкгонгу.
Stream B application requirements:
*Мати Паспорт Гонконгу
*Бути в Канаді на момент подачі
*Мати Опен вп
*Мати намір жити аутсайт Квебеку
*Англійська мова CLB 5
*Пропрацювати на будь якій роботі 1 рік
*Мати будь яку вищу освіту (Канадійську або китайську підтверджену WES)
Все! Програма діє давно, та діятиме ще до кінця 2026
В той час як саме китайська громада добилась цієї програми для свої співвідчизників, наша громада замість того щоб денно та нощно писати звернення та давити на міністрество міграції Канади бо час для тих ото приїхав за Куает спливає, та ці люди абсолютно не захищені, вони дають майже неможливі поради кидати все та їхати бог зна куди отримувати ПР через Tier 4 працю. “Ми страждали - давайте тепер і ви”.
Я нагадаю що 13-14 років тому, ПР було отримати не то що легко, це була "прогулка по парку", всі мої знайомі ПР отримали прямо в Київі після 30 хвилинної бесіди з консулом, саме так це виглядало ще недавно.