Український Монреаль
-
А кожен день тижня за планетами, деякі назви з інших мов: lundi - Місяць mardi - Марс mercredi - Меркурій jeudi - Юпитер vendredi - Венера samedi - а це вже шабат єврейський dimanche - день Божий, трохи скоротили бо був diēs Dominicus Місяці теж відображають старий календар де березен був першим, а sept-, oct-, nov-, dec-embre відповідно 7, 8, 9, 10-ми місяцями.
-
Я уявляю того франта з XVIII сторіччя, який приїхав до своєї kobiety з ПарижУ і подарував їй "Парасольку" від сонечка. ☀️☂️А вона, практична паняночка, вирішила її вживати і під час дощу 🌧☔️
-
"пленарне засідання" - у нас вживається коли засідання чи щось на виїзді, а в оригіналі "en plein air" - на свіжому повітрі
-
Там були вже професійні допомого утримувачі, які "... прієхалі в Канаду на день пабєди" Вони прийшли за білизною усією мішпухою. А фотограф, оскільки був без дитини, яка трішки заслабла, отримав лише юзану ковдру, але ту атмосферу і той досвід від почутих бесід, які бовкали узькомовних бєжєнци, недооцінити дуже важко
-
Добрий день чату та вибачайте. 😅 Шановний Юрію, я щось писала про те, що кацапи молодці десь та все не через них? Чи стала недобачати? Ви дістаньте з вух вату, протріть екран, чи що у вас там, та перечитайте моє повідомлення. Я вам можу перекласти на вашу мову, скажіть тільки як вона називається. Якщо не віриться, запрошую до себе в гості після закінчення війни додому, запитаєте у місцевих, бомбили їх чи не бомбили. Все, діскусію завершено, бо це не дискусія, а емоційний прийом у психолога, а я на жаль, не спеціаліст, вибачте. Але якщо дуже хочеться щось написати, велкам в особисті.