Український Монреаль
-
В принципі, це поки що реальні цифри у Монреалі, але не в Торонто чи Ванкувері.
-
-
А тепер уявіть собі що буде з ринком нерухомості в Києві/Харкові. В кого залишиться житло. А хтось його втратить/втратив. Тільки от хтось вирішить імігрувати , а хтось захоче жити на батьківщині. І от тоді ринок буде взагалі космічний. Бо більшість нерухомості зруйновано і відбудувати то не тільки питання часу.
-
Тому, що оренда зазвичай коштує +- стільки ж, як і кредит на то житло. Тільки за 25 років той, хто взяв житло, буде його мати, а той, хто платив таку ж по розмірам ренту, залишиться далі без нічого... І то ше не рахуючи інфляції... Але спорів на ту тему, шо вигідніше, багато...
-
Ну, мені здається що в Канади все-таки більше стабільності.
-
за 400 років шось людей стало "трохи" більше, а сама земля все ще трохи фінітна. Купувати біля метро це не звичка відсталих країн, а елементарна зручність, тому багато хто готовий за неї доплатити і така нерухомсть краще і дорожче здається на довгостроковий термін чи через Airbnb Ви би ще Кубу для порівняння притягнули
-
+ бути лендлордом в Канаді набагато нервовіше ніж в Україні, ви будете займатись усім ремонтом, податками та більшістю комунальних послуг, не зможете підіймати вартість оренди за бажанням лівої ноги, і вам буде складно виселити навіть людину, яка рік відмовляється вам сплачувати.
-
Якщо у вас є $10M, то можна і трохи канадської нерухомісті. Але ті, хто мають $10M інвестують по-іньшому :) Фінансовим деривативам вже понад 400 років, а ця звичка "надо купувати квартиру біля метро" - це для інструмент для економично відсталих стран. Наприклад, в Ірані це майже единий інструмент для зберігання грошей
-
Я тримаю TFSA на сервісі Wealthsimple, все дуже зручно, інтуїтивно зрозуміло та просто.
-
Так, зазвичай ви можете його відкрити у різних банках, фінансових чи приватних фондах. Я рекомендую саме другий варіант, в банках набагато більший MER (вартість менеджменту вашого інвестиційного портфелю), а у приватних фондах часто великі вимоги до вас та розміру вашого вкладу.
-
Це через банківську систему працює?