🇨🇦🇺🇦Украинцы в Канаде CUAET Чат🇺🇦🇨🇦
-
Механізми пошуку роботи - не такі, як у нас, прям на 180. Треба тейлорити твоє резюме під кожну вакансію та створювати свій нетворк, бо інакше, хоч ти геній і на якомусь реакті пишеш за 5 хв 100500 компонентів - всім насрать. І це не погано і не добре. Просто тут так. І до цього треба готуватися.
-
і враховуйте що у березні ситуація стане ще гірше, бо у березні закінчується програма куает і сюди ломануться ну прям всі. і тоді неможливо буде знайти ні роботу ні житло
-
Ну і культура/природа зайці ті срані в центрі міста - це кайф. Як по мені - варте страждань. Але вже дуже давно нема такого, щоб сісти на жопу і допомогли з роботою, доками, житлом. Пфффф))
-
Це так. Але ж половина точно у Торонто та Ванкувер поїде, вважаючи що за 3000 кад вони пару місяців проживуть і знайдуть роботу 😄 Потім лівнуть з Канади, знімаючи ролики - яке все гівно, всі чиошнікі навколо, ніхто їм не хоче за них все робити, чого це воно так. А взагалі - нас мало. Той куает - то крапля в морі. Відкрийте статистику міграції. Араби, індуси, китайці. А ми щось 5-7% займаємо.
-
Я минулого року саме в такий період і приїхала)) і мені розповідали що раніше можно будо легко зняти 1бедрум за 1200-1400 і ще при тому багато арендодпвців робили акції з першим безкоштовним місяцем проживання. А на момент мого приїзду ціни аренди починались вже с 1600 і треба було оплатити за 2-3 наперед. І на ярмарки вакансій черги стояли аж на вулицю, хоча до цього легко брали і без знання англійського. Що не кажіть хоч ми і крапля в морі, але то дуже велика крапля 😄
-
А і ну на 3000 в Торонто чи Ванкувері можно прожити десь тиждень-два)))
-
А взагалі, як за добу зрозуміли, що всі агенції, сайтики та інше - то лайно собаче, і так житло не знайти, то за добу по тому Калгарі по км 20 ногами накручували, дзвонили, спілкувалися. І так, це дало результат.
-
Палка в двох кінцях) Наш лендлорд як почув, що ми з України та є можливість показати збереженя на карті, що вистачить на три-пять місяців оренди - то був ппц радий. Бо каже, що більшість українців - адекватні, охайні та надійні. І його слова "а от не білі..." І відразу "Ой, ви не подумайте, я не расист, просто розповідаю як є" Як-би расизму в Канаді нема, але є 😄
-
О, а я одразу на сайті знайшла)
-
В мене менеджерка будинку теж прихильна до українців, в мене таке враження що пів будинку то все наші 😄 але не можу сказати що так прям усюди.
-
Повезло. А у мене - більшість телефонів не вдповідало або вже не актуально. Ну і Канада, нетворкінг) Єдина робоча формула - хто шукає - той знайде. Вони обожнюють, коли вживу приходиш, спілкуєшся, показуєш себе вічливим і т.п.
-
Люди різні. Знаю сімейну пару, що мала в кармані 300 баксів. І… в перший тиждень роботу на будові знайшов чувак, дружина його у клінінг пішла. Бейсмент вони знайшли за 800(!!) кад. Але люди чітко розуміли і готувалися до цього. І так само пара, що мала норм бабла. Тачку взяли, житло за 3200, бо як сказали «не будемо ми ж жити у гадюшнику, фу» Ну і через два місяці бабло закінчилось, роботу не знайшли, все погано, всі токсік 😄
-
То є так) тут все зав'язано або на удачі або на нетворкінгу
-
Я і сама сюди їхала зі зворотнім квитком у кармані, бо не знала як воно все складеться. То ж треба бути готовим до всього
-
Т, вашу репутацию увеличил Евгения. 🏆 Ваша репутация 529