Ukrainian Ottawa
-
А чи є заходи без російської мови? бо бачу “кожен другий тиждень” з двома одночасно)
-
Можна було в “українська оттава” зробити тільки про проведення заходу английською, бо я трохи не бачу звʼязок якщо чесно, навіщо рекламувати російськомовний захід)
-
Я не рекламувала якийсь окремий захід, а розповідала про наш клуб. До речі, не комерційний і де можна ходити лише на англомовні заходи, наприклад. В групах про англомовні заходи вже писала.
-
Facebook marketplace, kijiji
-
Обмін валют є, наче цілодобовий(просто вони десь відходять на довго).А от сімки, то краще поповніть сімку, щоб замовити роумінг на перший час. У нас був Водафон, бо казали що не всі працюють тут. То краще щоб був інтернет на всяк випадок, навіть карту подивитись
-
Та от про те ж саме турбуюсь - прилiтаю о 1.30 i треба буде якось зарзу знайти i сiмку, i обмiн валют, i все iнше ) Дякую, за iнфу
-
У місті, можливо можна і в аеропорту, не підскажу. Ми прилетіли пізно вночі і ледь змогли поміняти гроші, бо перші дні наші українські картки тут не працювали на розрахунок
-
Доброго дня! Порадьте з приладу працевлаштування. Прилетів в Оттаву 20 січня. За фахом будівельник внутрішніх оздоблювальних робот. Може хтось щось знає чи чув про вакансії в сфері будівництва.
-
Доречi, така ж ситуацiя - чоловiковi вiдповiдь не приходить з вересня. Ми також вирiшили, що менi нема сенсу чекати - краще їхати зараз, щоб попередньо облаштуватися, якось вплинути на пошвидшення приняття рiшення не можемо ( Такi ситуацiї здебiльшого бачила, коли один iз подружжя з iншим громадянством
-
-
І, гадаю, не тільки мені здається, у правила чату варто додати заборону на срачі на тему мови і міряння піськами "хто більше чи менше українець". З півтори сотні повідомлень, якихось корисних максимум дюжина, а негативу - повний вагон 🙄
-
Ви оформляли уже у мiстi, чи її можна у аеропорту придбати?
-
Добрый день ! Может у кого то есть информации про животноводства или сельхозпродукции в Оттаве прошу написать мне?
-
Це довга дискусія, ми всі тут не від хорошого життя. Кожен щось втратив, хтось більше - хтось менше, я апелював виключно до факту захисту псячої мови, допоки пані не перейшла на особистості.
-
Я може до вас не достучусь, але спробую. Уявіть собі що через россіян саме ви втратили житло, дитину, та кращого друга. Ви пройшли через пекло і окупацію і змогли добратися до західною України. Ви не розумієте нашо жити далі бо у вас відібрали найдорожчі вам речі. І замість допомоги та співчуття, вас в кожному магазині цькують, що ви спілкуєтесь російською. Ви і самі розумієте, що на цій мові ворог розмовляє, але зараз просто нема сил. Ви втратили все, виїхали з пекла, і тепер ще повинні ввідати мову. Виникає внутрішній супротив, «я і так багато втратила і ще не оговталась, а тут зразу по приїзду у мене забирають і це» (с) зі слів моєї подруги ( вона для армії зробила більше ніж ми тут усі разом) Цим людям потрібна допомога, а не тиск, не цькування і не ваші факти. Їм і так складно а ви ще останні труси з них знімаєте бо вони як у ворога. Ви що вірите пропагандонам, що вони прийшли захищати россійскомовних? Вони б напали все одно, неважливо якою б мовою тут не спілкувалися, який народ би тут не жив, вони б так само прийшли би «освобождать» як робили це всю свою історію з іншими народами (приклад Аляски погугліть) Та і ви чомусь відаєте росіянам россійску мову, хоча вона не їхня, як англійська не мова Канади і Штатів. Так, росіяни нею користуються, але у них нема прав на неї, вони її вкрали як і все інше. То ж не треба прям так сильно давити на людей, так , є деякі покидьки, яких треба примушувати силою вчити Українську (як мера Харкова) але в більшості люди самі з часом переходять. Факти фактами, краще на людей працює питння «коли збираєтесь переходити на Українську?» і фраза «шлях до гарної Української лежить через погану Українську» ніж ваші токсичні факти і філософія про самоідентифікацію. А ось за кордоном я тільки з Україномовними спілкуюся, бо російськомовного відрізнити від росіянина неможливо, а пититати «чей Крим» та перевіряти паспорт нема часу, тому принципово за кордоном тільки англійська чи українська.
-
Тому що безкоштовні не екологічні способи скинути на інших агресію та образи на своє минуле, тут сваряться між собою лише за цією причиною. Замість звертання до професіоналів за терапією. Майже річниця трагедії кризовий період для всіх
-
Що Ви побачили насильницького чи образливого в моїх повідомленнях? Я написав загальновідомі факти. Не мав на меті когось образити.
-
Перейдуть усі з часом на Українську мову, хтось намагається безглуздо і з акцентом говорити, хтось суржиком, але багато хто намагається, питання часу, але мені здається потрібно ввічливішим бути, і коли я читаю такі повідомлення в агресивній формі, так і хочеться сказати ~ Хлопці давайте жити дружніше, ми всі в цій групі Українці, навіщо нам свариться між собою?