Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Усім вітання ! Підкажіть будь ласка хто останнім часом летів до Ванкувера чи там видають ворк перміти ,сін намбер і чи є стійка з нашими волонтерами ? Наперід вдячна за відповідь 🙏
-
Фото вклеювали, якщо пройшло не більше місяця з дня народження. А якщо вже більше місяця, то тільки заміна.
-
Дякую, Тетяна. На скільки можна продовжити work permit, якщо оригінальний work permit був виданий на три роки? І що для цього потрібно, може, якісь додаткові супроводжувальні документи.
-
Так, це теж дуже хороше питання
-
Я знаю що якщо ви PR - ворк перміт вже не треба А щодо продовження перміту, якщо ви залишаетесь у такому ж самому легальному статусі, не стаючи PR - спитайте у юристів
-
Ну навряд чи працівники будуть просто продовжувати термін діі своіх пермітів ще на N років, я думаю Канада про це подумала заздалегідь, і якщо людине не стала PR за цей срок, навряд чи ій будуть продовжувати право на работу, а чому і навіщо? Я думаю, для Канади треба щоб Ви стали максимально швидко повноцінною людиною тут, а якщо 3 роки пройдуть і Ви так і не стали PR, то який сенс краіні тримати баласт, я думаю можуть сказати іхати додому в такому випадку (не пугаю, просто логіка така)
-
Ну я в запропонувала всім питання винести:) Бо є в кого спитати. Справа добровільна. Хто хоче, в кого є питання, внесла в список, відправила. Чекаємо на відповідь
-
Ну ми ж працюємо, і є податковими резидентами. То країна зацікавлена отримувати від нас гроші в свою казну. В нас експериментальний статус:) Наче робоча віза ж, але перміт відкритий. І наче ми б мали бути біженцями, бо бігли від війни. Біженці одразу отримують пр тут. Тобто їм не треба з висунутим язиком бігати шукати, за якою програмою подаватись на пр, рахувати бали, складати іспити. Ми ж отримали можливість швидко заїхати та працювати - все. Тобто, без планів на пр з боку держави. Більшість не готувалася до такого переїзду, не складала англійську, не готувала підґрунтя, бо не було такого плану в житті. Тому ми конкуруємо на спільних засадах, а не так як біженці. Мені на роботі сказали, що не випруть нікого, спокійно йти крок за кроком.
-
Якщо саме є робота в компанії, так? Це не відкритий ворк перміт? Тут постало питання саме у відкритому.
-
З власного досвіду, роб.дозвіл як і візу продовжували, якщо був Job Offer без труднощів, онлайн, причому залишатися в країні можна було, якщо справа в процесі розгляду. Логіка скасування невірна, бо не завжди PR можна встигнути зробити за час дії work permit, саме тому його продовжували. Як це відбувається в сьогоднішніх умовах, досвіду не маю, але не думаю, що щось мали б кардинально поміняти чи ускладнити.
-
Так, ніколи не давали відкриті ворк перміти при в'їзді до цього часу. Підозрюю, якщо людина працює, то отримати Job Offer від роботодавця не буде проблемою. Інше питання, чи вимагатиме це наявність LMIA від роботодавця і тут вже питання, бо то вже екстра труднощі. Раніше при в'їзді по роб.візі вже повинен був бути LMIA і Job offer. Тоді при продовженні потрібно було лише джоб офер. Як з відкритим це працює, досвіду на жаль, не маю
-
Дякую. Так, в мене більше акцент на відкриті
-
Ау, Ленгфорд, ті хто зареєстрований на отримання продуктів від HUVI, мершій приїжджайте😉