Це два інших. Перше, те що написала Лана, то це tax credit які спочатку повинна використати дитина, а не використану суму до 5000 може перевести на батьків. Тобто якщо дитина працює, то це спочатку їй зменшується оподаткований дохід, а потім вже вам. Я знаю про це тільки для post secondary, тобто колледжи і університети, але можу і помилятись. Ось посилання на сайт податкової: www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/about-your-tax-return/tax-return/completing-a-tax-return/deductions-credits-expenses/line-32300-your-tuition-education-textbook-amounts.html
Те що написала Маріана, то Зареєстрований План накопичення для навчання RESP і там декілька типів грантів які додаються від уряду. Здається один відсоткковий який залежить від доходу сім'ї а інший просто сумою. Відкрити може будь хто, ми також, відповідаючи Світлані. Але якщо поїдете з Канади, то якщо не закрите, то інша країна може оподатковувати дохід з цього рахунку, тобто подвійне оподаткування. А якщо закриєте або раніше ніж рахунку стукне 10 років, раніше ніж дитині стукне 21, або раніше ніж дитина піде на навчання, то втратите усі відсотки і додатки від уряду. Тобто підете з тим чим прийшли.
Ось посилання на інформацію про цей рахунок.
www.canada.ca/en/revenue-agency/services/forms-publications/publications/rc4092/registered-education-savings-plans-resps.html