PR CUAET
-
Треба зазначати як business income
-
Доброго всім дня! Будь- ласка поділіться time line на WP хто подавався сімейними заявками
-
Хтось переводив гроші з RRSP в FHSA. В мене ситуація наступна, я оверконтребютив в 2023му подав заявку на трансфер в грудні 2023 гроші прийшли в січні 2024го. На моє прохання не було штрафу, я не клеймив дедакшин на той обєм RRSP що виводив, планував це зробити в цьому році через FHSA. Але той трансфер ніде не враховується, виходить той трансфер вже не вийде подати на рефанд?
-
Лучше ехать сразу в Grande Prairie, от Калгари где-то 750 км на сервер и прям там стучаться в двери. Они скажут, что вам позвонят. Так скорее что получиться. Там как центр нефтегазовой движухи.
-
Мені подобається тут слово «may”. тобто IRCC все ж якимось чином може дати шанс в таких випадках. Бог його знає, що писало на сайті 20 років тому, коли він подавався. Але на разі інтуіція підказує надіслати LoE, щоб знати, що я точно зробила все від мене залежне. Дякую всім! Як будуть апдейти, напишу 🙏
-
📢 Звітування про інвестиції в Канаді – що потрібно знати? Якщо ви інвестуєте через Interactive Brokers або інші брокери (Questrade, TD Direct Investing, Wealthsimple Trade), важливо розуміти податкову звітність. 🔹 Якщо ви продавали акції або отримували дивіденди ✅ Декларуйте дивіденди та відсотки у податковій декларації (T1 General) ✅ Прибутки від продажу акцій чи ETF – у Schedule 3 (оподатковується 50% прибутку) ✅ Форма T5008 – якщо брокер надає цей документ 🔹 Якщо ви тільки купували акції та ETF, але не продавали і не отримували дивіденди 📌 Нічого декларувати не потрібно – податки сплачуються тільки з прибутку або дивідендів. 📌 Форма T1135 подається, якщо ваші активи за кордоном перевищують $100 000. Хто вважається податковим резидентом Канади? Ви повинні звітувати про всі доходи по всьому світу, якщо: ✔️ Живете в Канаді більше 183 днів у році ✔️ Маєте тісний зв’язок з Канадою (житло, сім’я, робота) ✔️ Є постійним резидентом або маєте інші правові підстави 💡 Висновок: Якщо ви – податковий резидент Канади і маєте іноземні інвестиції, подавайте звітність правильно, щоб уникнути проблем із CRA. ⚠ Дисклеймер: Це лише мій досвід, я не є податковим фахівцем. Рекомендую перевіряти актуальні правила або консультуватися з експертом. ❓ Потрібно більше деталей? Запитуйте у коментарях! ⬇️
-
Якщо міняєш провінцію work permit також треба міняти ? Можливо дурне запитання, та важливе.
-
Має бути громадянство, постійне резиденство або особа під захистом. CUAET не підходить і SIN який починається з 9 також
-
У вас ЕЕ чи non-EE?
-
Добрий день, підкажіть, я хочу вілправити підтвердження оплати заявки. Я правильно розділ вибираю? Чи є вимоги до квитанції і супровідного тексту? Чи достатньо просто виписки з онлайн банкінгу?
-
Перевірте документи від банку – вам потрібні RRSP Contribution Receipt та FHSA Contribution Receipt. Якщо внесок у FHSA не відображений, це може бути причиною проблеми. Зайдіть у CRA My Account і перевірте, чи внесок у FHSA взагалі врахований у вашому податковому профілі. Якщо TurboTax не показує його як відрахування, спробуйте виправити декларацію: Через ReFILE у CRA My Account Або подайте T1-ADJ (Adjustment Request), якщо ReFILE недоступний. Якщо питання залишаються, найкраще зателефонувати в CRA – вони можуть підказати, як правильно оформити цей трансфер.
-
Доброго всім дня) Люди підскажіть як зловити той слот, в який час заходити? Що робити і як краще це зробити, тобто з Компʼютера чи можна з тел? Вже сил немає, кожен день заходжу і ніколи їх не має! Паспорт скоро закінчиться але WP бистріше закінчиться! Дякую за любу інформацію!