PR CUAET
-
ні. Я використав це як привід для запитать що трапиться. Не бажаю щоб вони відчули зайвий прессінг сейчас. Пресувати я буду якщо рік з подачі пройде без відповіді.
-
Перечитав чат. То й щось колективно вирішили - чи номінуються на FHSA ті, хто проживав в своєму житлі в Україні хоч день за останні 4 роки?
-
Да, я уже знаю. Спасибо. Было такое объявление в аэропорту Торонто. Кто-то сфотографировал его и выложил в сеть и сарафанное радио сделал свое дело) Сорри за дезинформацию
-
мэйл
-
Боже який жах, вже 3 місяці ловлю
-
Нет. Я посылала черно-белую копию, кто-то цветную, вопросов не было
-
www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures.html Я в відпустці, тому глибоко не вчитувався. Проте тезово: Якщо ваша заявка на CUAET візу була одобрена після 4го лютого (в тому числі, якщо ще чекаєте рішення) - можна приїхати і отримувати перміт до кінця липня 2024. Якщо отримали схвалення раніше, але ще не приїхали, можете також приїзжати до кінця липня і отримати ворк перміт, якщо на руках маєте цей попередній лист схвалення ворк перміту з IRCC порталу де подавалися на CUAET
-
Коли ви подаєтеся на продовження/зміну статусу в Канаді, приходить автоматичний лист про те що у вас є статус на 6 місяців і не можна виїзжати (принаймні так здається на перший погляд, якщо не вчитуватися в текст). Цей лист означає що у вас є тимчасовий продовжений/умовний статус на час розгляду заявки, в разі якщо у вас ВЖЕ закінчився попередній статус. Це процедура так званого implied or maintained status. Якщо ваш поточний статусний документ все ще дійсний, то цей лист вас НЕ стосується. Відповідно якщо є дійсний паспорт + віза + ВП - можете їздити куди вам і коли вам потрібно. Якщо ж ваш попередній статус дійсно закінчився, цей лист підтверджує що за вами зберігається легальне право перебувати в Канаді (і в випадку саме продовження статусу, а не зміни, право працбвати/вчитися). Такий статус дійсно буде втрачено, якщо покинути Канаду до видачі нового документу. Проте незважаючи на дату в 6 місяців в листі, цей maintained/implied status зберігається за вами аж доки не буде прийняте рішення по вашій заявці.
-
Вітаю. Якщо ваш паперовий wp ще дійсний.
-
Перечитав чат. Не знайшов відповіді. FHSA не дозволяють відкривати, чи потім купляти з нього тим, хто проживав в своєму житлі в Україні хоч день за останні 4 роки? Й хто не дозволяє? Банк? CRA? Чи вже хтось скористався FHSA (заплатив з нього в down payment), але жив в своєму житлі не в Канаді? Посилання знаю, але цікавить реальна практика. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/rrsps-related-plans/what-home-buyers-plan/definitions-home-buyer-s-plan.html