PR CUAET
-
думаю не тільки сьогодні
-
Ні, яка програма, коли подавались, коли AOR, портал1, портал 2, і коли eCoPR?
-
Скільки на ПР карти чекаємо чи що ви маєте на увазі?
-
Program On this page: Updates by date Contact Updates by date Expand all April 23, 2024: Temporary AAIP processing measures for Ukrainian nationals ending April 30 All temporary processing measures for Ukrainian nationals will end April 30, 2024. The following changes apply to submissions on or after May 1, 2024: Applications and requests for post-decision services will not be priority processed. Application fees and request for post-decision service fees will not be reimbursed. Incomplete applications will no longer be accepted. Candidates must submit all required documents to demonstrate that they meet stream criteria. Visit Support for Ukrainian evacuees for Alberta government supports available. Visit Immigration, Refugee and Citizenship Canada for information on federal immigration measures for Ukrainian evacuees in Canada.
-
А можете поділитися будь ласка своїм time line.
-
В мене те ж саме, офіс Калгарі, чекаємо на ПР картки 3 місяці((( Дзвінки на підтримку нічого не дають(((
-
Тільки вийшов з Консульства м.Едмонтон Спілкувався з консулом З сьогоднішнього дня чоловікам послуги не надають до уточнень. Видача паспортів буде! Але система не працює Справки про не судимість відправлять всім хто зробив правильний запит листом до 23го.
-
В когось ще є така ситуація?
-
- «Я перебуваю за кордоном. Якщо в 60 діб я не оновлю свої дані, то я не зможу отримати закордонний паспорт? Якщо – так, то як мені це оновлення зробити?» Відповідно до Закону №3633-ІХ від 11.04.2024 року: «В умовах воєнного стану оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється за умови наявності у вказаних осіб військово-облікових документів». Тобто, починаючи з 18.05.2024 року оформити паспорт за кордоном можна буде лише за наявності військово-облікового документу (особа має пред'явити приписне посвідчення (для осіб до 25 років),військовий квитокабо тимчасове посвідчення військовозобов'язаного). Щодо оновлення даних, Закон містить наступну норму: «Громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти та інші персональні дані: у разі перебування за кордоном – шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності)». Тобто, для оновлення своїх персональних даних, перебуваючи за кордоном, необхідно починаючи з 18.05.2024 року протягом 60 днів надіслати повідомлення з такими даними на офіційну пошту чи номер телефону ТЦК, у якому ви перебуваєте на обліку. Також це можна буде зробити через електронний кабінет військовозобов'язаного, якщо він є (реєструвати його не обов'язково за Законом), але нормативного врегулювання щодо функціонування такого е-кабінету поки немає.
-
Я писала в іншій гілці, зараз точно й не памʼятаю дат) ЕcoPR отримали 7 лютого. Написано що дійсний до 30 травня 2024. ПР карток немає і ніхто не каже навіть час очікування.
-
Подавалася по провінційній Skilled Worker stream в червні 2023. Федеральний етап з вересня 2023. EcoPR 7 лютого. Офіс був спочатку Монреаль, а потім якимось чином став Калгарі.
-
Я просто чому питаю, щоб зрозуміти чи не був ваш розгляд на федеральному етапі ультрашвидкий і можливо саме тому такі кейси надсилають в Калгарі з картками, які завжди дуже довго чухаються з друком карток і відправкою. Хоча, якщо ваша дата expire CoPR в травні то очевидно, що подавились ви давно…
-
а про консульства - читайте спочатку статтю 5 : 5. Вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах України в умовах воєнного стану за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які не оновили персональні дані у строки, визначені цим Законом, здійснюється за умови одночасного їх оновлення. Дійсність військово-облікових документів перевіряється консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Положення абзацу першого цієї частини не застосовується у разі: оформлення посвідчення особи на повернення в Україну; вчинення консульських дій щодо дітей громадянина України, другий з батьків яких є іноземцем або особою без громадянства; вчинення дій за заявами громадян України, які перебувають під арештом, затримані чи позбавлені волі за кордоном. 6. В умовах воєнного стану оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється за умови наявності у вказаних осіб військово-облікових документів.