CBSA: що слід знати і очікувати від прикордонників?
📌 Продовжуємо тему прикордонної служби – яку інформацію вони збирають та скільки вона зберігається у них у базі
✅Інформацію можна розділити на два види – дані в'їзду та дані виїзду
💫 Якщо ви влетіли до Канади, то прикордонна служба аеропорту збирає такі дані: дані в'їзду, дані виїзду, всі дані, які ви декларували в літаку в декларації з прильоту, прізвище, ім'я, дані паспорта, дані авіаквитка, дані вашого рейсу.
💫Інформація зберігається у загальній базі даних прикордонної служби три роки. Після цього її переводять на інший запасний сервер, де вся інформація, включаючи ваше фото, зберігається протягом 15 років.
💫Ті самі дані збираються і зберігаються якщо ви приїжджаєте до Канади через США.
🌏 Дані за вашим вильотом.
Всі дані про ваші вильоти збираються прикордонною службою прямо від компаній авіаперевізників з 25 червня 2020 року.
🌏Канадські прикордонники стали збирати дані на іноземних жителів, які залишають Канаду через США з 30 червня 2013 року. Ця інформація збирається прикордонниками США і відразу забивається в загальну базу даних США – Канада.
🌏З 11 липня 2019 року канадські прикордонники почали збирати та зберігати дані про виїзд усіх Канадських жителів, включаючи громадян і тих, хто має статус ПМП.
Ця інформація зберігається протягом 15 років.
🔥 І найцікавіше, з якими Міністерствами прикордонна служба Канади ділиться своїми даними:
👉Міністерство Імміграції Канади (IRCC)
👉Поліція Канади (RCMP) та служба безпеки Канади (CSIS)
👉Міністерство праці та соціального розвитку Канади (ESDC – Service Canada)
👉Податкова Канада (CRA)
⚠️ На останню співпрацю мені хотілося б звернути вашу увагу.
⚠️Приклад: коли ви влітаєте до Канади і декларуєте 80 тисяч доларів, а потім подаєте на соціальну допомогу, то через рік-два це стає відомо податковій службі Канади (оскільки ви подаватимете декларацію), а в даних податковій світитиметься інформація щодо грошей , які ви завезли та задекларували в аеропорту.
Відбувається таке: податкова Канади надсилає вам запит і аудит з проханням зрозуміти, що у вас відбувається. Якщо вас спіймають на шахрайстві, то цим фактом, а також інформацією, що ви ввезли 80 тисяч податкова, рано чи пізно поділитися з Міністерством Імміграції. То може привезти до відкриття справи за фінансовою статтею.
📌 Це найпримітивніший приклад, а таких я можу привезти сотні.
✅Будьте послідовними та майте на увазі, що іноді на ваш імміграційний статус може негативно вплинути приховування фактів у сусідніх Міністерствах.
#сbsa #immigration #dataSharing #неТреба