UU Calgary - Українці в Калгарі 🇺🇦🇨🇦
-
Я вище написала чому коли це писав Шевченко це було доречним. Для мене це принизливо. І те як саме рашисти його використовують, зазвичай в тандемі з «малоросією» «новоросією». Все задля того щоб зазначити, що ми не держава, а просто територія. Я не розумію чому я взагалі зараз пишу ці очевидні речі.
-
Та ви ж ніби минулого місяця збиралися приїжджати. Я вам ,навіть медикаменти замовила. 😁 А вас немає і немає. Добре,що інші люди привезли)
-
Ну це не дуже принизливо ,просто по стандартам сучасної української мови має бути "в Україні". Раніше вживали і на, і в. Дуже багато віршів і пісень з прийменником "на". У того ж Тараса Григоровича Шевченка зустрічається і "в Україні " і " на Україні ". Просто тепер дуже загострилося це питання.
-
До речі, в Канаді прям поголовно в татушках ходять від молодого до старого. Я таке тільки в Туреччині на курорті бачила
-
На жаль,ні((
-
Коли ця класика створювалась Україна була частиною рос імперії, зараз приставка «на» абсолютно не доречна. І саме так, рашисти вкористовують її щоб підкреслити, що вони не визнають нашу суб‘єктність. А тепер питання, навіщо ви провокуєте? Ви ж розумієте яким тригером є це ваше «на»