Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Українська Манітоба

Українська Манітоба

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
243.8k Posts 4.8k Posters 282.9k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Oleg
    wrote on last edited by
    іноді люди бояться зробити помилки в таких документах то їм комфортніше коли то робить людина яка на тому знається.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Головне, щоб люди не поспішали, бо деякі форми приходять лише у середині березня.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    До 15 березня ці форми мають бути
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Роблять помилки усюди. До нас в податкову клініку приходили люди, які помилково занесли дані з Т4 форми не в ті клітинки у 2023 році, і податкова нарахувала їм доплатити податки. Є люди, які забувають про те, що мали 2-3 форми Т4, якщо працювали на 2-3 роботодавців, і вносять тільки одну форму, бо інші не відображаються відразу в акаунті. Тоді також проблеми, бо недоплатили податки, і їм перераховуються бенефіти. Часто люди не дивляться у свій акаунт в податковій від слова ніколи, пропускаючи важливі повідомлення, які вимагають певних дій. Це стосується не тільки новоприбулих іммігрантів. Маємо знайомих, які в Канаді років 20, і вони ніколи не дивились у свій онлайн акаунт, бо "все робив бухгалтер, поки не пішов на пенсію". Якщо ж все уважно робити, знати англійську, то все самому можна зробити.
    1 Reply Last reply
    0
  • t7515271607T Offline
    t7515271607T Offline
    Pavlo
    wrote on last edited by
    я у тому році теж сам подавав, дійсно нічого складного, а в цьому році звернувся до спеціаліста бо треба додати витрати на дантиста, також виявилось що в Манітобі можна додавати сумму що сплатив за аренду. І в кожному випадку свої нюанси, тож якось так
    1 Reply Last reply
    0
  • t599720741T Offline
    t599720741T Offline
    Kirill
    wrote on last edited by
    Так все можна робити самому. Ремонт в хаті робити, електрику, сантекнику, авто самому ремонтувати і.т.д
    1 Reply Last reply
    0
  • t5217540276T Offline
    t5217540276T Offline
    Victoria
    wrote on last edited by
    Ми можете це завжди перевірити на online калькуляторі, їх є багато різних ось один як приклад www.eytaxcalculators.com/en/2024-rrsp-savings-calculator.html
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga D
    wrote on last edited by
    Канешно, я теж куаетчик. Це було в Монреалі, я чула
    1 Reply Last reply
    0
  • t518848036T Offline
    t518848036T Offline
    Brrr
    wrote on last edited by
    І ще доречі таке питання, яка формула розрахунку відрахувань до ррсп,типу як підрахувати чи є смисл закидати на ррсп чи ні для зменшення свого податку ,якщо я заробив 70000к . ChatGPT пише . Гранична ставка податку в Манітобі для доходу $70,000: • Федеральний податок: 15% (на перші $55,867), 20.5% (на решту). • Провінційний податок: 12.75% (на дохід понад $36,842). • Загальна гранична ставка: 33.25% (20.5% + 12.75%). 2. Зниження податків при внесенні $3,800 в RRSP: • $3,800 × 33.25% ≈ $1,263 податкової економії. Тобто ти внесеш $3,800 зараз, але зекономиш приблизно $1,263 на податках цього року.
    1 Reply Last reply
    0
  • t599720741T Offline
    t599720741T Offline
    Kirill
    wrote on last edited by
    оренда, дітячий садок, медицина, інши витрати (якщо self employed) ітд.
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    Та да. От такі помилки я і відношу до категорії «дуже важко зробити помилку», бо якщо елементарно бути уважним (дивитися, щоб номер клітинки в твоїй паперовій версії Т4 співпадає з номером клітинки, куди ти цю суму записуєш в Велссімпл), і знати базово - «мені, щоб подати декларацію, потрібні Т4 від всіх контор, де я працював цього року, і всі Т5 форми з моїх сейвінг/інвест мент рахунків» - то все буде ок.
    1 Reply Last reply
    0
  • t518848036T Offline
    t518848036T Offline
    Brrr
    wrote on last edited by
    О,дякую то що треба )
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yevhen
    wrote on last edited by
    Ще якщо сам подаєш то потрібно слідкувати за всілякими кредити і deductions, які кожного року міняються і деколи мають такі незрузуміло описані умови, як наприклад, що вважається Sumner camp і в якій послідовності його списувати і можна не те що 10 хв а декілька вечорів витратити щоб зрозуміти. Тому я б сказав, що заповнювати податки не так вже й погано якщо знаєш бухгалтера, якому можна довіряти і який слідкує за нововведеннями кожного року так як це може зекономити час. Я сам заповнюю податки, але це через те що перший бухгалтера який нам допомогав робити повернення, наробив стільки помилок, що ми вирішили - вже якщо будуть помилки то будуть на нашій совісті.
    1 Reply Last reply
    0
  • t6425563290T Offline
    t6425563290T Offline
    V
    wrote on last edited by
    Як в той аккаунт cra зайти, через банківські реквізити не пускає. Подавав податкову нульову декларацію за 2023 із зазначенням foreign income. CRA надіслало поштою запит на foreign income. З тих пір ні коду ніяких карбон такс рітерн не надходило
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    У вас не може бути нульовий дохід, якщо був дохід за кордоном
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    сьогодні акаунт на сайті податкової недоступний. Вони роблять maintenance
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Я розумію. Однак, графа No income означає, що взагалі не було доходу. По foreign income окремо. Також потрібно розуміти, що то за іноземний дохід, з якої країни, і чи він підлягає оподаткуванню чи виключенню з оподаткування через певні пунктки двосторонніх договорів.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Oleg
    wrote on last edited by
    ні, не можна. Треба здавати тести (знання і практика)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Канадського посвідчення водія нема, бо кожна провінція має окремо. Молдова не входить у список країн, з яких можливий обмін. Потрібно буде складати теоретичний та практичний тести. www.mpi.mb.ca/new-to-manitoba/
    1 Reply Last reply
    0
  • t6425563290T Offline
    t6425563290T Offline
    V
    wrote on last edited by
    Канадськи нульовій, а доя foreign income у wealth simple була окрема графа
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.