Українська Манітоба
-
www.facebook.com/share/p/1VP4TUJ8JZ/?mibextid=wwXIfr
-
Мені двічі за мій довгий шлях носіння окулярів виписували не правильно окуляри. Але це практично одразу відчувається. Шкода, у підлітковому віці мені зір на одному оці зіпсували, бо виписали однакові діопрії на два ока, хоча одне в мене бачило на 0,25 краще. Я тут останній раз якраз у Bright eye care з різницею у 2 тижні попросила оптометриста перевірити мені зір ще раз, бо перший раз через спалахи в оці я не була впевнена, що мені все підібрали правильно. І лише після другої перевірки я замовила вже окуляри. Також багато оптометристів покладаються лише на те, що їм показує апарат. Мені ось показало -6 (я прийшла з -4,5), але з додатковими перевірками з лінзами різних діоптрій, все таки у мене -4,75. І мені правда так комфортно, з -6 у мене розкололась би голова просто одразу Треба довіряти своїм відчуттям і комфорту теж
-
Це ще залежить від оптометриста який перевіряв Вони буває часто накручують зайвого Я б сходила ще до іншого
-
Якби ж все було так просто 😁 Я був у сімейного, запитав за направлення, він мені сказав що таке направлення він не дає, іди до оптометриста. Запитав знову у оптометриста, той сказав що не бачить сенсу давати направлення
-
На питання чому в Канаді погіршується зір найбільш цікавий пункт 2. По вологість повітря взимку в приміщенні може падати до 20-25%…. Є кілька можливих причин, чому ваш зір міг погіршитися після переїзду до Канади: 1. Зміна способу життя – Якщо ви стали більше працювати за комп’ютером, читати або проводити час у приміщенні з поганим освітленням, це могло вплинути на ваш зір. 2. Кліматичні умови – В Канаді сухіший клімат, особливо взимку, коли працює опалення. Це може спричиняти сухість очей, дискомфорт і погіршення зору. 3. Стрес та адаптація – Еміграція – це стрес, який може викликати фізичні проблеми, включаючи погіршення зору. 4. Дефіцит вітамінів – Раціон харчування змінився, і, можливо, ви отримуєте менше вітамінів A, C, E та групи B, які важливі для здоров’я очей. 5. Перевтома – Ви працюєте по 10 годин на день на ногах, що може викликати загальну втому організму, включаючи втому очей. 6. Вікові зміни – У 35 років зір може почати змінюватися природним чином (наприклад, пресбіопія – вікове погіршення зору вблизь).
-
Підкажіть, будь ласка, куди вносити данні з T4FHSA. Я заповнюю самостійно в Wealthsimple.
-
Цікаво, я тоді взагалі не розумію як ця система працює, спробую тоді ще раз в свого сімейного вибити те направлення
-
У Канаді, коли ви купуєте будинок у іпотеку (mortgage), юридично ви є власником нерухомості, але банк (або інший іпотечний кредитор) має право застави на цей будинок до повного погашення іпотечного боргу. Це означає, що: • Ви є власником і маєте всі права на користування, продаж або здачу будинку в оренду, але з певними обмеженнями, встановленими умовами іпотечного договору. • Банк має забезпечену заставу на нерухомість. Якщо ви не виконуєте свої зобов’язання щодо виплат, банк має право через судові процедури (power of sale або foreclosure) продати будинок, щоб повернути свої кошти. Отже, технічно будинок ваш, але банк має фінансовий інтерес і може примусово продати його, якщо ви не виплачуєте іпотеку.
-
Моя порада - кажіть що не можете спати, думаєте про свою проблему постійно. Це впливає на ваше повсякденне життя, роботу. Це дуже вас тривожить. Типу давіть на ваш емоційний стан. Що через те що думаєте про ваш зір постійно ви стали дуже тривожні. Я вже це писала раніше, мені завжди допомагає, от завжди. Тут дуже звертають увагу на ментал хелс. Якщо що, то мені один лікар в Канаді підказав так робити 🙂
-
До речі, деякі імміграційні консультанти рекомендують використовувати цей аргумент для прискорення розгляду імміграційної заявки - що довгий час очікування робить тебе психологічно нестабільним і ти страждаєш. В той час як інші консультанти кажуть, що з такою аргументацією піар можна взагалі не отримати, адже Канаді не потрібні нестабільні люди)
-
“Я і так нестабільна, а ви тільки погіршуєте ситуацію!» як варіант)
-
Було би ще непогано якби це працювало коли ти влаштовуєшся на роботу 😁
-
Ще додам робота на вулиці, я працюю на дахах, так в літку не можливо без окулярів, дуже сильно світить сонце не так як в Україні, окуляри обов’язково, не даремно всі канадійці носять окуляри.