Українська Манітоба
-
Але фішка в тому, що ту природу, величні озера, що там ще є…прерії і тд, ви відвідуєте 1-3 рази на рік. Ну нехай 5. А весь інший час ви розглядаєте «місцеві красоти» і живите в сірому місці паралельно відбиваючись від безхатька за місце на зупинці, і навіть після перемоги в цій битві, вас чекає новий квест в автобусі…😅
-
Люди, які тікають від війни, приймають будь-яку, навіть найменшу допомогу з вдячністю, а не критикують безкоштовну їжу в готелях, величезну допомогу, яку надає громада та уряд, та місто та провінцію, які дають їм субсидії та різні допомоги, які не є доступні тимчасовим резидентам. Місто "з бомжам" надало українцям субсидовані квитки, субсидовані гуртки, якщо що.
-
Я ще в емердженсі дякувати Богу не попападав ,але з сімейний лікар в мене топчик , я що хочу туда і направлення получаю . В мене з нирками проблеми були ,так мене вже 3 раз відправляють ,то УЗД робити ,то ще щось ,то аналізи ,то ше якась двіжуха . І це все аж не так довго чекати,ну місяць-півтора . І дуже професійно лікарі працюють в Грейс Госпітал ,клініка нова ,все нове ,люди навчені ,все стерильно і чітко . Дружині теж треба було випалити бородавку , апойтмент в клініку , все ,готово . Місяць часу. В знайомої злапав апендецит , приїхали на емердженсі ,зразу взяли ,зробили операцію ,всі лагідно ставились , дуже любязно і професійно . Одним словом поки позитивний досвід .
-
Від того, що місце з бомжами щось дало , в цьому місті не стало меньш бомжів . Я не розумію ці трігера, коли люди кажуть свій досвід , або дійсні факти , але які негативні . Є різні думки , та різні досвіди . Всі ми різні , і кожному щось подобається а щось ні . І ось ці «вам не подобається, те що мені подобається - значить ви жити життя не хочете , і тільки чекаєте на смерть» (перефразировка вашого , пане Дмитро, повідомлення) це ж смішно . Спокійніше треба , дружніше . Але не ротяки закривати та своїми «авторитетами» давити. 5 років , 19 . Тьфу 😂
-
Ні вякому разі це було у вашу сторону. Дякую
-
Це вірно. Канада, а особливо, Манітоба надала українцям просто безпрецедентну допомогу та підтримку. За це неймовірна подяка і шана. З прекрасного - тут люди, саме вони виправдовують назву «Френдлі Манітоба». Але щодо комфортності проживання тут - це вічна суперечка, бо в кожного своє світосприйняття і різний досвід. Комусь тут гарно, для когось - складно. Зовсім інша культура, архітектура, ментальність. В частини до війни було гарне життя в Україні, в гарних містах, а починати все з початку на абсолютно нових просторах, де все різниться від минулого - іноді складно, тому-що все порівнюєш.
-
Тільки там він вас просто за те що ви йдете поряд по лицю не влупить, а тут по чатіку вже були випадки і не один… Права людей це прекрасно, але знайомий який нам помагав переїздити сюди сказав одразу від бомжів/наріків тільки тікати, бо ще крайній можеш лишитись по факту
-
Та ще класний острів є, але ще не були там)