Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Українська Манітоба

Українська Манітоба

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
243.8k Posts 4.8k Posters 205.6k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t599720741T Offline
    t599720741T Offline
    Kirill
    wrote on last edited by
    В Калгарі живе, а літає до Ванкуверу 🙂
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    Я розлучалась в обставинах «я в Канаді, він поїхав назад в Україну». Моя подружка розлучалась в обставинах «обидва в Канаді, обидва мають PR, але розлучились через суд в Україні, бо це реально копійки порівняно з тим, що заплатили б, якби розлучались в Канаді». І я, і вона ще не мали ніяких ситуацій, де нам потрібно було б мати «визнання Канадою розлучення». Ми повідомили податкову в особистому кабінеті (поміняли свій статус там), і… все. Всім решті пофіг. Я не знаю, для якої ситуації вам потрібно «офіційне визнання». Я знаю лише про одну таку ситуацію: якщо хтось з вас захоче ще раз одружитись тут, в Канаді. Тоді там ціла процедура, як це визнання документально отримати, але так, ви його отримаєте. Ніяких проблем.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Yevhen
    wrote on last edited by
    В палатках в даунтауні?
    1 Reply Last reply
    0
  • t599720741T Offline
    t599720741T Offline
    Kirill
    wrote on last edited by
    Так і є, тільки 2 дні на тиждень. Витрачає 150$ на один round trip, що в місяць виходе 1200$
    1 Reply Last reply
    0
  • t6534068776T Offline
    t6534068776T Offline
    Libertos Agendo
    wrote on last edited by
    Зі свого досвіду можу сказати, що у Вінніпезі якось інакше відчувається життя. Мені тут навіть в перший місяць без грошей, роботи, житла і знайомих було спокійно як ніколи. У мене в Україні рівень життя об'єктивно був набагато вищий, а от впевненості та спокою не було ніколи - на це немає раціональних причин, я просто так відчуваю. Взагалі до імміграції я думала, що я така людина, що мені в світі багато що не подобається, а виявилось, треба було іммігрувати і все, нормальна планета) Це не до того, що Україна погана, а Канада хороша, просто мені це місце підходить більше. І тут фантастичні люди, це правда.  Мені тут трохи не вистачає вайбу великого міста, тому я живу на високому поверсі в даунтауні, з вікна доволі ок, вночі взагалі дуже красиво. В даунтауні мене глобально нічого не напрягає, я ходжу і ввечері, і коли темно, ніхто не чіпає мене, я теж стараюсь нікого не цейво. Природа мені якось побоку, вона мені не дуже цікава.  Також мене трохи бентежить, що в Канаді ДУЖЕ довго будується кар'єра, принаймні, я подивилася профілі в лінкедині співробітників маркетингових агенцій, де була на співбесідах, і вся їхня хісторі складається з двох-трьох посад по 5-8 років кожна в середньому. Ну і сама корпоративна обстановка досить консервативна і трохи така повільненька, як я зрозуміла з діалогів та загального вайбу. Це мені якось незвично. Тому всі кар'єрні експерименти я відклала до отримання PR і тримаюсь поки що за свою простеньку ненапряжну роботу.  Ну і також потрібний час, щоб збудувати собі інфраструктуру для життя: сімейний лікар, перукар, стоматолог, оце все. Це сильно впливає на загальний комфорт. Наприклад, божественну каву я тільки минулого тижня знайшла собі (кав'ярня чорного кольору посеред Сityplace, забула як називається), так-то кава в Канаді в основному небожественна, соррі)  Думаю, що є люди, яким просто не підходить це місце (енергетично, інтуїтивно, ще якось) і вони підтягнуть під це раціональні причини. Це ок, просто їх чекає якесь інше і вони його ще не знайшли
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Щодо кар"єри, то, можливо, це специфіка сфери. Однак, також дуже залежить, чого саме ви очікуєте від кар"єри. Якщо швидкого переміщення по корпоративній драбині - це одне. Якщо збільшення зарплати - це інше. Не завжди вища посада передбачає різке зростання зарплати. Я колись розглядав посаду менеджера в одному ІТ-департаменті. Мені HR сказала: "подумай добре, чого ти хочеш, бо різниця в зарплаті усього 10%". А я тих 10% легко добирав бонусом. Подумав-подумав і передумав в той час.
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    О, оце воно, мабуть - «вайб великого міста». Оце його, мабуть насправді не вистачає тим, хто пише про «сіре місто Вінніпег» (а Торонто, сцуко, кольорів веселки 😂). Треба розуміти, що Вінні, хоч це і «столиця провинціі» - відносно невелике місто. Про «ДУЖЕ довго будується карʼєра» не згодна зовсім, це абсолютно не так. З огляду на досвід іммігрантів моєї хвилі і раніше. В цілому дуже згодна з вашим коментом. Оце ірраціональне «ну не підходить мені енергетично» (або підходить) існує )))) Це я як 146% раціональна та логічна людина заявляю ))
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nicholas
    wrote on last edited by
    Вітаю, що знайшли своє 🤗
    1 Reply Last reply
    0
  • t6534068776T Offline
    t6534068776T Offline
    Libertos Agendo
    wrote on last edited by
    Мені здається, вайб великого міста шукають ті, хто жив до імміграції у великому місті і в великій напрузі постійно. Я з Києва, наприклад, і я там жила в постійних дедлайнах, в напрузі, в постійному вжжжжжжжж. І коли приїжджаєш кудись в спокійну країну, то так, спочатку почуття, шо ти вмер. А потім звикаєш і комусь стає ок, а комусь ні)
    1 Reply Last reply
    0
  • t6534068776T Offline
    t6534068776T Offline
    Libertos Agendo
    wrote on last edited by
    Ну от в ці тонкощі я не встигла ще зануритись. Буде PR, буде час для проб)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga D
    wrote on last edited by
    І друзів, які виїхали самотужки в Канаду у них немає, мабуть. Я особисто знаю 4 сім'ї які здавали та перездавали англійську, потім вчили французьку бо не хвата балів, шукали шляхи через громаду і нарешті через кілька років отримали PR. Живуть в Канаді вже давно і дуже раді. Я себе вважаю пересічною людиною і думала що такі знайомі є у всіх новеньких. Але вже 2 жінки-куаетчики сказали мені що у них немає ні одного знайомого що виїхав до Канади
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    І в Онтаріо в містах навряд чи знайдеш хоч один клуб, де можна постріляти без річного членства.
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    Я з Дніпра і теж було вжжжжжжж ))) Мені комфортніше, коли все повільно і на раслабоні (це старість вже просто 😂 )
    1 Reply Last reply
    0
  • t5217540276T Offline
    t5217540276T Offline
    Victoria
    wrote on last edited by
    Поправлення- у Вінніпег. У корпоративному Торонто дуже подібне як і у Києві;-(
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    На природу мені теж пох. В сенсі, що мені подобається іноді виїзжати кудись за межі міста, але чисто з точки зору «змінити обстановочку, перезавантажитись». Були б тут гори - ну ок, гори. Було б море - ну ок, море. Тут озера - ну ок, озера. Таке )) Цікавий факт, що людям, які фанатіють від рибалки або полювання, в манітобі буде топчик. А також людям, які просто люблять зброю. Бо тут в Вінні є gun clubs в межах міста, можна їздити стріляти. Можна 30 хвилин - і ти в Селкірку на відкритому стрільбищі. В Онтаріо, наприклад, жорсткі правила, і щоб чисто постріляти треба їхати години дві від Торонто. Корочє, кожному своє )
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    AG
    wrote on last edited by
    Розділяю все вищесказане!
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    #Вінніпег, #Манітоба Увага Батьки! Увага випускники! Інформація про потребу в написанні Національний мультимедійний тест Міністерство освіти і науки України надає можливість створити тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) на базі канадських установ, щоб забезпечити можливість прозорого та справедливого відбору до закладів вищої освіти в Україні. Національний мультимедійний тест (НМТ) для вступу буде проведено на комп'ютерній основі з 18 травня до 1 червня. Просимо повідомити нас чи ви зацікавленні у здачі цього іспиту для того, щоб знати чи планувати відкриття ТЕЦ центру у Вінніпезі. Просимо відповісти на запитання до 16 лютого, заповнивши анкету.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga D
    wrote on last edited by
    Моє особисте бачення — лікаря краще обирати у якого клініка в багатому/середньому районі. Не тому що там лікарі кращі, а тому що там інші пацієнти. Може я не права.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5244475856T Offline
    t5244475856T Offline
    Nataliia Tymoshenko
    wrote on last edited by
    А я оце була на днях в Вінніпезі і ще досі відхожу від цього вжжжжж😁
    1 Reply Last reply
    0
  • t5959366866T Offline
    t5959366866T Offline
    Eric Tar