(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Але то сильно залежить від регіону, якщо то був партизанський край то німці там пекло робили
-
Наволоч зкурвена ці комуністи, як такі уроди могли на світі народитись
-
Кіберпанк коли став грабельним? Через півроку десь? А Відьмак 3?
-
потім іще один і іще один
-
ну нічого, зараз підїде патч
-
У мене тут виникло питання. Я вперше працюю з десктоп додатками і я не дуже розумію, як у нас робляться деякі речі. Саме зараз кейс стосується того як у нас релізяться нові версії апок. Як це відбувається: усі білди, які готові до тестування, прилітають в окрему папку на сервері. Останній білд готовий до релізу, я (QA) або QA лід копіює в іншу окрему папку де зберігаються суто білди готові до релізу. Разом з білдами в окремі папки ми копіюємо кучу інших файлів, які повинні встановитись разом з нашою апкою; xml файли з номерами білдів, правильними назвами і посиланнями на інсталятори теж створюються/копіюються в папку з файлами для резілу, щоб при апдейті з попередньої версії, апдейт відбувся.Також всі номери білдів і шлях до них, які ми релізимо, зберігаються у ексель документі і його веде теж QA лід або я, бо типу треба трекати версії. Далі це все добро починає копіпастити девопс(но це не точно, що він девопс) аби викотити новий білд на прод. Далі на проді я уже встановлюю цю апку і починаю витягувати з неї усі файли і перевіряти чи це ті, які повинні бути. Мені це здається не ок, але я не експерт в цьому. Хто розуміється, це нормальна практика з десктоп апками, усі ці копіпасти з папки в папку робити аби потім девопс(?) їх далі теж копіпастив і я потім третій раз ці файли перевіряла? І трекання версій в екселі це взагалі дивина. Git хіба не для цього? Це ж може бути автоматизоване? Чи десктоп додатки мають свою специфіку і це вона і є? Бо мені здається, що я цим копіпастом взагалі б займатись не мала
-
Будь які manual дії є error prone
-
Якщо ви працюєте з колегами які так роблять то просто такий у них інженерний рівень
-
Для цього, в цілому, є CI/CD
-
Вот і я про це думала. Але в компанії все заводиться до того, що «специфічний продукт» і інакше не працює, то стало цікаво послухати думку ще когось
-
І так, такі речі мають бути автоматизовані
-
Через людський фактор
-
Відносно версіонування - є така штука як semantic versioning, загальний підхід, є бібліотеки різні які вираховують версію під час CI/CD процесу, наприклад. В excel це якийсь жах. Git теж must have, не уявляю проект без системи контролю версій, будь якої (гіт не єдине рішення)
-
алі це все добро починає копіпастити девопс(но це не точно, що він девопс) нажаль ви самі відповіли на своє питання. Так немає бути. Але з мого опиту в веб проектах - там часто такий же хаос, і команді зазвичай ок/похуй/поебать
-
Почитаю детальніше про semantic versioning ще, щоб хоч для себе краще зрозуміти, що тут треба змінити
-
У нас я і qa лід замість ci/cd виходить😅
-
Потроху на гітлаб всі команди переходять
-
В нас теж специфічний продукт, але ми і то Subversion з Crucible використовуємо, а не ексель файли))
-
Це дуже пічально, якщо багато де так. Але якщо команда хоч не каже, що вони роблять все добре і інакше не можна зробити, коли вони роблять якесь г, то це вже хоч трошки краще
-
Ексель це взагалі треш
23 Jan 2023, 01:02
597632/637244
7 minutes ago