(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Додайте в айтішний, будь ласка )
-
Насправді податки платяться там, де працюєш. В нас нещодавно був вебінар на роботі, чувак спитав фінансовий відділ, чому він живе в Калгарі, а в нього в пейчеку є онтарійський провінційний податок. Йому відповіли, немов, сорі, але так має бути, бо він прикріплений до онтарійського офісу.
-
наш консультант казав нам що жити ми можемо де завгодно (коли розмовляли про FWS) головне щоб employer був з Онтаріо і відповідав низці вимог... але я 2 перепитував тут у людей і все ж більшість завжди відписує і радить жити і працювати там де намагається отримати номінацію від провінції... Ми сім'єю теж довго вагалися тому що employer дозволяє 100% ремоут ворк стайл. Але вирішили не випробовувати долю і жити і працювати в Онтаріо
-
ребята, кто жил в недорогих европейских странах (Польша, Словакия, Чехия, и т.д.) и уже переехал в Канаду, поделитесь плиз впечатлениями. Уровень жизни, соотношение цена/качество, что нравится, что не нравится. Пришла к выводу, что удовлетворение от переезда во многом зависит от предыдущей страны.
-
Жили в Варшаві, переїхали в Торонто. Рівень життя просів - не скажу що ми собі особливо в чомусь відмовляємо але відкладати з зарплати вдається значно менше. Але це суто мій кейс - у мене ще дружина і 2 дітей а працюю поки що тільки я. Думаю що якщо в парі працюють обидвоє дорослих то різниця не так буде відчуватися.
-
GTA, Young-Eglinton. Цілком безпечно, був кейс вчора що когось важко збили на дорозі але там пішохід був не правий. Замісяць часу більше не було зауважень. Поруч є хороший Eglinton парк - теж хороший і чистий (бомжів чи наркоманів не бачив там). До метро 5 хв - дуже зручно. Всі найбільш відомі магазини і банки теж в межах 5 хв ходьби. Задоволені.
-
Я принципиально не хотела жить в Польше. Из-за того, что там религия влияет на повседневную жизнь во всем. Так что не совсем релевантный опыт. По деньгам у меня четко так же, хотя зарплата увеличилась в 3 раза. Дороги как в Украине имхо, стандартно. Медицина сильно разочаровала. Гулять можно или в даунтауне 🍻, или ездить на хайкинги. Природа нереально красивая вокруг, животные прямо по улицам бегают - зайчики, белки, еноты, скунсы 😂... Я субъективно чувствую себя безопасно даже в даунтауне, но я выросла в Николаеве 🤣