Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Український Монреаль

Український Монреаль

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
240.9k Posts 7.6k Posters 411.8k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    Так давайте заборонено англійську чи французьку й подивимся на той пиздець що розпочнеться в Канаді
    1 Reply Last reply
    0
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    Тема створенна владою щоб народ займався мовним питанням а не боротьбою за покращення соціальних гарантій чи боротьбою з корупцією
    1 Reply Last reply
    0
  • t1323865711T Offline
    t1323865711T Offline
    Ronin
    wrote on last edited by
    Ти не порівнюй, в Україні тільки одна офіційна мова і так було завжди а Канада завжди мала дві офіційні мови. Не знаєш, не кажи.
    1 Reply Last reply
    0
  • t526775186T Offline
    t526775186T Offline
    Mayor Of Marseille
    wrote on last edited by
    Чому тільки двомовна? Чому не 33мовна?
    1 Reply Last reply
    0
  • t462175194T Offline
    t462175194T Offline
    БОЖЕНА🕷
    wrote on last edited by
    О тема мови як завжди в топі обговорені
    1 Reply Last reply
    0
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    Україна двомовна країна хочете ви цього чи ні.
    1 Reply Last reply
    0
  • t526775186T Offline
    t526775186T Offline
    Mayor Of Marseille
    wrote on last edited by
    Україна - не федерація
    1 Reply Last reply
    0
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    Ненормально коли країна розмовляє на двох мовах робити принудиловку говорити тільки на українській, подивився би я на Квебек коли б заборонили французьку 😂😂😂
    1 Reply Last reply
    0
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    В мене батько взагалі української не знає, бо Дніпропетровськ російськомовне місто, мати трохи, дід взагалі не знав, бабця тілько говорила
    1 Reply Last reply
    0
  • t1660141948T Offline
    t1660141948T Offline
    Yass
    wrote on last edited by
    Про мову в університетах. У мене викладав грузин і армянин, чисто українською. І студентку одеситку постійно просили вийти, якщо вона не хоче спілкуватись українською. Чоловік іноземець на той час вивчав російську в авіаційному, тоді ж коли його друг в медичному Богомольця навчався виключно українською і рос не розумів взагалі... Ось так.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5678250878T Offline
    t5678250878T Offline
    Ruslan
    wrote on last edited by
    Та ні, просто не чув там взагалі української, окрім принудиловки у структурах або на касах
    1 Reply Last reply
    0
  • t1660141948T Offline
    t1660141948T Offline
    Yass
    wrote on last edited by
    А я родом з села, але більшу частину життя прожила і виросла у Києві і лише років до 7-8 розмовляла російською виключно у Києві. Коли їхали в село, то на перетині Київської і Чернігівської області у мами питала ми де? Мама казала, майже дома. І я переходила на Українську. Коли йшла до першого класу аама мене спиталася до якої школи хочу піти і я в 7 років обрала українську школу, при чому мене не виховували на Кобзарі))) просто я люблю мову змалечку. Так, я розмовляю на діалекті, а не суржику, як дехто каже, суржики то в параші, а у нас мова солов'їна і у нас безліч діалектів💙💛. А як треба, то можу і літературною) А вже як почала навчання в університеті у славному місті Києві, то розмову завжди починала українською, а там по ситуації, і якщо просили мене перейти на кацапську, то переходила. Так, мене іноді бісять вимоги лише українською, як хто хоче так нехай і пише, як по мені. Але в чужій хаті права не качають). І ще. Для всіх хто кричить, що нас захищають російськомовні, половина з них. Я теж так казала раніше, поки брат батька не пішов на війну. То каже вночі, якщо русіш, то можеш кулю в лоба спіймати, вночі не видно хто ти, наш чи ні... Вночі всі, абсолютно всі переходять на солов'їну!!! Бо вночі темно і не видно хто там, орк чи наш...
    1 Reply Last reply
    0
  • t599603617T Offline
    t599603617T Offline
    kat
    wrote on last edited by
    то правда! я розмовляла зі студентом одним (здається він в хаі був). в них був предмет «українська мова», але замість того вони вчили російську. але я сама студентка каразіна, наші іноземні студенти не розмовляли українською, але писати та читати вміли
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Venus
    wrote on last edited by
    Лише лекції дублювали , але ніхто не хотів слухати лекції на нашій мові
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Venus
    wrote on last edited by
    Та і я коли була викладачем кафедри у нас для наших громадян все було на російській
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Venus
    wrote on last edited by
    Мій чоловік вчив російську і навчання було на російській , тому українську взагалі не знає
    1 Reply Last reply
    0
  • t520154419T Offline
    t520154419T Offline
    Yuliia
    wrote on last edited by
    Ще додам , що в російськомовних регіонах, де навчались та навчаються іноземці, вони не знають української мови. Вони вивчили тільки російську в університеті з викладачем , на вулиці. Хіба ж це нормально, коли в Україну приїзжають навчатись, та не знають української , зате російську вони добре вивчили. Це було б те саме , коли ти приїхав до Німечинни вчитись, вивчив французьку наприклад , а німецької не знаєш 😄
    1 Reply Last reply
    0
  • t520154419T Offline
    t520154419T Offline
    Yuliia
    wrote on last edited by
    Я також із Запоріжжя, всі свої 26 років тільки на цій мові говорила, бо коли там починаєш спілкуватись українською, не знаю чому, було таке відчуття ,що ти селюк якийсь. ( хоча, я нічого не маю проти села) В Запоріжжі кожен дуже старався говорили із такою інтонацією та говором, як у Росії. Українську там почуєш тільки в рекламі … Теж саме ніде не почуєш української мови в Дніпрі, Харків чи Одеса. Була там не разу не чула української. Я говорю , про те , що якщо ви ідентифікуєте себе як українці, то будьте ласкаві не ставте нашу мову на другий план десь туди. Я також не всі слова знаю , як говорити українською, пишу із помилками, але , якщо шукати причини,відговорки , то діла не буде❗️
    1 Reply Last reply
    0
  • t536722605T Offline
    t536722605T Offline
    Lil
    wrote on last edited by
    +за умови, що людина знає англійську Англійська без французької це одне, а ні англійської, ні французької-це горе абсолютно іншого масштабу
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    N M
    wrote on last edited by
    чи ви до того шо я не з Запоріжжя?) з.і.:6й «посьолок», вул. Портова)
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags