Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainians in Victoria, BC Chat

Ukrainians in Victoria, BC Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
24.2k Posts 903 Posters 54.1k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    А в кіно пропаганда працює добре, доречі.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Бо плани орчі були колонізувати Україну. І політика раші продовжувала й надалі сюди пхатись. Не тільки проросійські політики та партії, доречі. Згадаємо мистецтво- кіноіндустрія, серіали, які знімались або спільно або наші актори грали в їх фільмах, серіали заполонили телепростір. Я навіть памʼятаю, що люди казали, що дивляться перший російський канал з новинами, бо там все раніше, а українські новини називали «вчорашніми».
    1 Reply Last reply
    0
  • t832491524T Offline
    t832491524T Offline
    Oksana Poberezhnyk
    wrote on last edited by
    Так, то було жахливо. Ми ніби як звиклись з цим. Але та стара діаспора не розуміє, нащо нам продовжувати, якщо вже вільна Україна і можна відмовитись від того примусу. Я раз в радіопередачі сказала "да", то зразу купа гнівних коментарів було )))) (смішно те, що до того часу не коментували передачі))
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Зрозуміла. Іноді відчуваєш себе ніби ворогом, бо дитина людей, які змушені були жити при радянщині. Я все розумію. Що багато хто воював проти радянської власті. Але й багато хто змушений був воювати на стороні срср, бо інакше ніяк. Ці всі октябрята потім, піонери☹️ Це виховання, яке насаджували з садочків і далі… Я трішки застала ще ту школу, ще тих вчителів, які сміялися над словом «кватирка». Як моя прабабуся здавалася смішною з її українською мовою, з суржиком. Як нам насаджували, що українською мовою говорять «селюки» (кажу то словом як воно звучало тоді, я дуже люблю села наші, просто ось так говорили). Але я й памʼятаю, як мама працювала весь час - інженером в інституті та потім шила завжди, а нас бабуся часто виховувала. Бо грошей не було. Ще моя прабабуся тайно ходил в перехід метро просила милостиню😵‍💫 Пгтім купувала нам цукерки. А цукерки нам з братом поштучно однаково давали. Ось так було.
    1 Reply Last reply
    0
  • t832491524T Offline
    t832491524T Offline
    Oksana Poberezhnyk
    wrote on last edited by
    Я говорю про ту повоєнну хвилю еміграції, з якою ми ще можемо спілкуватися. Це люди з Західної України, яка була окупована в роки 2-ї світової війни. В більшості їх батьки боролися проти радянської окупації, дехто був насильно вивезений в Німеччину на роботи. Скажімо, в наших околицях є похресники Уласа Самчука і діти родин, близьких до Дмитра Донцова та інших провідників УПА.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Мій дідусь був розкулаченим. В них був млин, господарство. Як я розумію, непоганий бізнес. Відправили в Сибір. Дідусь хлопчиком збіжав звідти, в Україні екстерном здавав іспити, працював з Патоном. Воював, дійшов до Берліну. Не пишався тим, що мав бути на тій війні. А потрапив він туди в останній день служби в армії. Коли почали в них скидувати бомби, його старшину одразу вбило. І тих хлопців всіх одразу воювати забрали. Дідусь був звʼязковим, під снарядами провода тягнув. Був дуже розумним та добрим. Говорив він російською, бо інакше не можна було в той час. Ніяких думок та грошей виїхати не було. Моя прабабуся (мама бабусі) україномовна з народження і все життя, вона плювалася на російську мову, а бабуся вже російською говорила, бо інакше було важко. Треба було жити, працювати за ті гроші, і думати, як жити… То не бажання людей не говорити українською, а примусове насильне використання російської. І ці люди не погані, що не виїхали в Канаду або США, щоб не говорити російською. Вони мали важке життя, і багато хто просто мовчав про мову, про церкву… Було б чудово, якщо б ми обережно висловлювались за наших предків, за батьків.
    1 Reply Last reply
    0
  • t520383009T Offline
    t520383009T Offline
    Anastasiia Konstantynova
    wrote on last edited by
    Ми давно не збиралися всі разом, чи не так? Тому запрошуємо Вас завітати на Meet&Greet Що може буди краще, ніж випити кави та поспілкуватися зі своїми😊 ✏️Сьогодні (четвер, 19 жовтня) з 5:00pm до 7:00pm в Українському Культурному Центрі, 3277 Douglas St, Victoria, BC V8Z 3K9 Можете захопити з собою закуски до загального столу. Побачимось!
    1 Reply Last reply
    0
  • t5201020915T Offline
    t5201020915T Offline
    Miss Beagley
    wrote on last edited by
    Ты так говоришь, как будто это что-то плохое. Хороший баннер, отличное качество, разместили удачно.
    1 Reply Last reply
    0
  • t832491524T Offline
    t832491524T Offline
    Oksana Poberezhnyk
    wrote on last edited by
    Багато є дітей чи навіть внуків тих, хто втікав від радянської окупації (яка була російською окупацією). Плюс, Сталінський режим винищив тих їх родичів, хто не втік. До того часу вони не знали російської і реально не розуміють її. Для них все російське - належить окупантам. А "все російське" - то, перш за все мова як ідентифікатор
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Vitalii
    wrote on last edited by
    Не поганий ранок був)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Volya
    wrote on last edited by
    Там кольори інші.
    1 Reply Last reply
    0
  • t564769522T Offline
    t564769522T Offline
    Polina Nerush
    wrote on last edited by
    А це Langford
    1 Reply Last reply
    0
  • t145710216T Offline
    t145710216T Offline
    Iryna Barletta
    wrote on last edited by
    То десь там вгорі їли попкорн , дивилися кіно, трохи насмітили)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Зазвичай в Порт Алберні тумани:) Це якась дірка в хмарах:)))
    1 Reply Last reply
    0
  • t1333077002T Offline
    t1333077002T Offline
    Tacy
    wrote on last edited by
    У Вікторії туман і мряка 😄
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Раночку! Привіт з Порт Алберні:) Красиве небо сьогодні
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Та не так важливо, як називати:) Просто для мене то так футболом і залишиться. А канадські друзі - місцеві, половина фьост нейшенс, половина син італійців (дружина і чоловік) і їх син. То вони ото кожного разу «чому в Канаді соккер, а не футбол»😃 Зрлзуміло, що ми тут англійською називаємо соккер:) Але не суть. Головне, що дітям є можливість продовжити досвід з України. Добре, що їм подобається:)
    1 Reply Last reply
    0
  • t1923185309T Offline
    t1923185309T Offline
    Alex B
    wrote on last edited by
    От канадцев ни разу не слышал чтоб они соккер футболом назвали. Да и популярен тут этот спорт стал сравнительно недавно, примерно с появлением Toronto FC. А до этого тут в спорт магазинах футбольного вообще ничего практически не продавалось
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tania Radkova
    wrote on last edited by
    Та ну, для нас футбол:), так приємніше. От і зараз наш канадець сказав, що ніколи не зрозумію, чому соккер:)))
    1 Reply Last reply
    0
  • t1923185309T Offline
    t1923185309T Offline
    Alex B
    wrote on last edited by
    Контр аргумент: мяч в длину 11” foot ball😂
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.