Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Скоріше б 1 квітня)
-
З 1 квітня чат стає україномовним і це буде правилом спільноти. Ви можете з цим не погоджуватися , сперечатися і комусь тут щось намагатися довести, але це нічого не змінить. Вдома, в суспільстві спілкування будь- якою мовою 👍🏻 ніхто вам цього не забороняє. Але тепер в даній спільноті правила будуть такі і ви або їх дотримуєтесь, або покидаєте її. Тому давайте спокійно видихаємо та йдемо їсти пасочки)
-
Так, більшість моїх друзів зі сходу України і в суспільстві, чатах вони пишуть українською, вдома між собою - російською і що тут такого? 😅 навпаки молодці, вони намагаються) Активно використовують дві мови, а то й три( англійська) і цим розвивають другу півкулю свого мозку 😜
-
Конечно молодцы, кто ж спорит то. Я считаю что изучение еще одного языка это плюс. Но, как по мне, учить язык который заведомо нигде не пригодится не имеет смысла. Тут вчера у меня спрашивали почему я своих детей не научил украинскому. А зачем? Английский у них первый, русский второй чтоб с бабушками и дедушками общаться, а в качестве еще одного иностранного пусть учат испанский, французский или иврит, эти знания им точно пригодятся в будущем
-
Для мене все просто. Ідентифікуєш себе як українця- спокійно будеш відноситись до прохання офіційно використовувати українську в чаті українців. Як французи говорять французькою, китайці китайською, хорвати хорватською, серби сербською, німці німецькою і так далі. Якщо що, то саме з прохання захистити російськомовних і почалось «путєн прійді». І раша- країна-терористи та вбивця, толерантні до символів її в мене, наприклад, немає. Вдома я можу хоч латиною спілкуватися, нема питань. Також я спокійно відношусь до тих, хто звик говорити російською, бо всі слова любові від батьків були саме російською, всі спогади теж російською. І ніхто не забороняє і далі використовувати свою мову дитинства. Але назагал офіційно доцільно обмежувати використання російської. Це без емоцій, без змушування, це нормальна позиція українців будь-де.
-
А в Україні один... Якщо що...
-
А що таке... Один,два,три... Так і спілкуйся англійською... Бажаєте приєднатись до цього чата - 1 квітня, українська будь-ласка...
-
Нехай говорять своєю рідною одною з трьох, не питання
-
Немає різниці, якщо толерантно відноситись до катувань українців, до того, що люди життя віддають за те, щоб не було раші на території України, до того, що багато жінок не бачать своїх чоловіків, що хтось на нулі, хтось в полоні. Тут, в Канаді, ми не перестали бути українцями, ми не перестали допомагати нашім, ми тримаємо свою позицію, щоб нам не казали, що нам все одно.