Ukrainian Speaking IT Community
-
Цікаво що там по програмістам на Renpy)
-
Job bank?)
-
Дайте будь ласка приклад резюме
-
В усіх компаніях, що я працював, в першу чергу розглядалися люди по рекомендаціям. Так було і є. Це не тіньовий маркетинг, це стратегія спрямована на пошук ідеального кандидата. Але з цим не думаю, що статистика у 70-80% має право на життя. Я, наприклад, забув коли шукав роботу останній раз. Весь мій пошук роботи - це правильно заповнений профіль в LinkedIn, 1000+ контактів, регіон, та цільово я міг ще додати декілька людей з компанії, в якій би я хотів працювати. Поговорити з ними. Якщо я хочу змінити роботу, я просто відкриваю LinkedIn та читаю почту. Інколи по коментарям в чатах у мене просто лівий глаз дьоргається. "Канада/США - це не Україна. Інша градація, джуни 5-8 років і тп". Інколи хочеться пройти мимо. Це як по типу коментарів, як пишуть в інших групах знатоки. Що треба їхати в Канаду - мавши 30 тисяч, деякі доходять до суми 70, 100. Прочитавши, в Канаду взагалі не має сенсу їхати, тут не вижити) А програмістом блукають ті ж самі пости, тільки в інакшому контексті - про складність пошуку роботи і що тут сильніші специ. Я ще живши в Україні був усіяний пропозиціями з США, Канади і Європи. Та працював на компанію з США. В Канаді сильніші програмісти? Звідки така інформація) хто і як порівняє) завжди так було, що процес найму міг затягуватися - у 2-3 місяці. І все залежало від того, наскільки людина може себе продати. В одному я впевнений - наші програмісти всі до одного знайдуть роботу. Звісно, якщо не має мови чи досвіду, це вже інше питання. Але так і в Україні було неймовірно складно влаштуватися.
-
Часто ситуація можлива, коли вакансія відкривається, її по стандартній процедурі прогоняють (реєструють у внцтрішньому рекрутінгу, постять всюди, готують робоче місце і т.п.), і попутно менеджер скаже, що шукаєм таку людину, то як у кого є знайомі, кидайте резюме. Вважаючи, що внутрішні рекрутери - це дно професії, недо-ATS, то шанси людей, яких передали на менеджера, непорівняно вищі
-
Та тут напевно від команди залежить. В Віки Бородіної на каналі інтерв'ю з білорусом є,який в Каліфорнію приїхав,той якраз в великі компанії проходив співбесіди. Сам фрондендер на реакті. Він навіть не був готовий розмовляти про інші фреймоврки. Тільки реакт. Роботу знайшов наче норм
-
Софт скіли це добре, і візьмуть людину, в якої кращі софт скіли, якщо тех скіли рівні, або навіть той, що софтскіловіший, то трішки просідає в тех скілах, тоді візьмуть софтскіловішого. Звісно, ніхто не найматиме психопата чи токсика в команду. В великі компанії взагалі інколи питали тупо алгоритми і системний дизайн, а чувак питав а коли по Джаві буде? А вони відповідали - в нас немає таких позицій. Є позиція розробника програмного забезпечення. Нам важливо щоб людина добре мислила, а синтаксис мови то таке...