Вони працюють по різному.
NН
Це оборотна речовина. Тобто, здатнай застигати після повторного нагрівання. Входячи в певні склади, вона здатна надавати їм унікальну текстуру і щільність. Такого рівня застигання ви не досягнете при використанні будь-яких інших желуючих продуктів, включаючи желатин і агар-агар. Різниця в текстурі, в свою чергу, призводить до різних смакових відчуттів.
Якщо в рецепті вказаний цей продукт, і ви вирішуєте застосувати інший склад пектину наприклад, з яблук, будьте готові до того, що не досягнете потрібної текстури і щільності.
Він має довший час застигання та ідеально підходить для прозорого желе, начинок для тістечок. Має білий колір.
Звичайний пектин не термозворотний, його не можна повторно нагрівати і заморожувати - він більше не застигне! Плюс йому потрібно більше цукру. Щоб досягти достатньою мірою загустіння, в продукт додають цукор і (при необхідності) кислоту. Вона додається, якщо її немає в достатній кількості в оброблюваних фруктах або ягодах. Має більш жовтуватий колір.
FX58
Найрідкісніший у використанні вид. Вимагає присутності кальцію для забезпечення застигання.