До АОР нема процесингу по конкретній заявці, тобто її ще ніхто не відкрив і нічого з нею не робив. Це правда.
Однак це не означає автоматично, що статистика processing inventory не має включати intake. Чому цифри поводяться по різному по різних програмах, я вам спробувала пояснити (за рахунок різниці в термінах обробки).
Усі processing times, які вони надають заявникам на своєму сайті, включають час від моменту подачі на сайті (або отримання конверту з документами у їхньому офісі) і до отримання фінального результату, а не після надання АОР.
Усі стандарти обслуговування IRCC, стосовно яких вони ставлять цілі типу: обробити 80% заявок за 6 міс, базуються на часі від самої подачі і до фінального результату, а не від АОР. Саме по цьому часу вони дають статистику.
І статистику, яку ми з вами аналізуємо, вони також аналізують і роблять з цього висновки (досягнуто, не досягнуто, недобір, перебір, треба сповільнити набір тощо).
Я думаю, найбільше непорозуміння тут полягає в тому, що таке intake та processing inventory.
Що я розумію з даних:
Intake - це кумулятивна кількість заявок (чи людей у заявках), отримана з початку року, тобто від початку січня до 6 вересня.
Processing inventory - це те, скільки заявок треба обробити в даний момент, в нашому випадку на 6 вересня. Тобто тих заявок, які ще не оброблені досі (без фінального рішення).
Відповідно, поки йдуть заявки, intake протягом року буде тільки рости.
Processing inventory може або збільшуватися протягом року, якщо заявки обробляються повільно, а нових надходить багато, або зменшуватися, якщо нового притоку заявок нема або ж він повільніший, ніж обробка. Гіпотетично можливий також варіант, коли processing inventory стабільний в часі - коли швидкість притоку нових заявок дорівнює швидкості їх обробки. При цьому інтейк впродовж року буде тільки рости, бо це цифра кумулятивна.
Коротше кажучи, як на мене, не варто порівнювати ці стовпчики, не беручи до уваги також строки обробки заявок (тобто ту швидкість, з якою вони виходять з processing inventory).