PR CUAET
-
Добрий день. Підкажіть, заїхали в Канаду до 31.03.24, отримали ворк перміт та сін номер і виїхали з Канади. Плануємо переїхати для подальшого проживання в Канаду в лютому 2025р. Питання - чи вважаємося ми податковими резидентами для Канади після першого заїзду в березні 24 року і чи потрібно буде подавати податкову декларацію? В 24 році отримували доходи в іншій країні перебування. Дякую
-
Тоді можна заповнити для визначення статусу , але ви тут 100 відсотків як податковий нерезидент, тому треба подати як нерезидент, в цьому випадку ваш world income не показуємо в Канаді . www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/international-non-residents/information-been-moved/determining-your-residency-status.html
-
Я робила окремо, бо ці документи підгружаються під відповідну назву документа, і там пускало спокійно додати 4 паспорти. Але обмеження по кількості документів є, то треба дивитися конкретно по кожному виду документа - як пропустить система.
-
Ми не подавала нічого окремо. В 2023 році нам допомогли в якійсь волонтерській організації , подати декларацію за 2022 рік. І отримуємо gst і кліматичні , без особистих окремих подач і будь яких дозапитів. Можливо вони щось робили 🤷♂️
-
В описі поля документу причини зміни призвіща написано ( переклав на українську мову): надайте лист пояснення або будь який документ який засвідчує зміну призвища. Marriage certificate являється таким документом в якому чітко просліджується призвізе до і після зміни. Будь яка повернута справа легко йде на апіляцію. Відсутність оригіналу є порушенням і може бути причиною відмови. Я вважаю що такі голослівні поради мають бути прикріплені реальними кейсами щоб люди не плуталися і спали трошки спокійніше, наприклад посилання на хочаб одне таке із «багатьох кейсів» про які ви пишете чи можливо посиланням на офіційний сайт де чітко вказано що являється документом підтвердженням зміни призвища в обличчі канадської міграційної системи. Тільки не ображайтеся будь ласка, ми всі на нервах і дуже втомилися від пустих порад які по суті впливають на долю людей
-
Тоді зрозуміла плутанина
-
Я не подавав свідоцтво про народження окрім дитячих. Чекаю на ecopr
-
Так, дітей треба, дружина загубила просто своє ось почав перейматися.