🇨🇦Всім привіт! Мене звуть Ігор Ісаєв, я сертифікований канадський перекладач. Також займаюсь легалізацією документів. Нещодавно відбулися важливі зміни, якими мені хотілося б з вами поділитися 💙
З 11 січня 2024 року набула чинності спрощена процедура легалізації документів — апостиль. З початку січня я вже зробив десяток апостилів для клієнтів із різних країн і тепер озброєний повною інформацією по всіх провінціях.
Що змінилося? Раніше для того, щоб використовувати канадські документи в іншій країні, необхідно було пройти двоступеневу процедуру легалізації (спочатку автентифікацію в МЗС Канади, і потім легалізацію в консульстві), що потребувало чималої кількості часу і грошей. З 11 січня 2024 року в Канаді застосовується одноступенева процедура, яка називається апостиль. Після отримання апостиля ваш документ повністю готовий для використання в іншій країні, тобто, в консульство йти вже НЕ потрібно. Це, безумовно, економить ваш час і витрати на оформлення.
Але! Зверніть увагу, що апостилі приймаються не у всіх країнах. Якщо ваша країна не є учасницею Гаазької конвенції (наприклад, ОАЕ, Куба, Йорданія та ін.), то для використання канадських документів у цій країні все одно доведеться проходити двоступеневу легалізацію, як і раніше. Я роблю під ключ і повну легалізацію, і спрощену (апостиль).
Для використання канадських документів в Україні та багатьох інших країнах тепер достатньо отримати апостиль. Процедура отримання апостиля загалом дуже схожа на стару процедуру автентифікації документів. На багато документів апостилі виконуються загальноканадським МЗС, тобто Global Affairs, але деякі документи можна апостилювати виключно в провінційних офісах МЗС. Усе залежить від того, в якій провінції був виданий або підписаний нотаріусом ваш документ.
Global Affairs може апостилювати документи тільки з таких провінцій:
📍Манітоба
📍Нью-Брансвік
📍Ньюфаундленд і Лабрадор
📍Північно-Західні Території
📍Нова Шотландія
📍Нунавут
📍Острів Принца Едварда
📍Юкон
Подавати документи на апостиль із цих провінцій можна тільки в цих же провінціях:
📍Альберта
📍Британська Колумбія
📍Онтаріо
📍Квебек
📍Саскачеван
Global Affairs приймає документи тільки поштою, обробка документів займає 30 робочих днів, це безкоштовно. Особисто приїхати до них не можна, прискорити процес теж ніяк не можливо.
Альберта приймає документи тільки поштою, обробка документів займає 5–7 робочих днів. Вартість апостиля на один документ становить $10.
Британська Колумбія приймає документи тільки поштою, опрацювання документів займає 14 робочих днів. Вартість апостиля на один документ становить $20.
Онтаріо приймає документи як поштою, так і під час особистого візиту, опрацювання документів займає 15 робочих днів поштою і приблизно годину під час особистого візиту. Вартість апостиля на один нотаріальний документ становить $16, а на державний документ (свідоцтва про народження, шлюб тощо) — $32.
Квебек приймає документи тільки поштою, опрацювання документів займає 10 робочих днів. Вартість апостиля на один документ становить $65.
Саскачеван приймає документи тільки поштою, опрацювання документів займає 3–5 робочих днів. Вартість апостиля на один документ становить $50.
🤝Я з радістю допоможу вам з отриманням апостилів на ваші канадські документи. Я також роблю під ключ оформлення довіреностей, заяв, згод та інших нотаріальних документів, призначених для використання в інших країнах. Щоб документ, підписаний канадським нотаріусом, був дійсним в іншій країні, його теж треба апостилювати.
Замовити переклади, легалізацію чи апостилювання документів можна електронною поштою
[email protected], на сайті або написавши мені в Telegram.
🔥За промо-кодом UKRINCA діє знижка!