Добрий день! Дуже дякую адмінам та учасникам групи за безцінні консультації щодо перевозу наших хвостиків🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Ми нарешті у Монреалі! З України виїзжали у лютому з міжнародним паспортом АА, з відмітками в ньому про чіп, про вакцини від сказу (від 6.12) обробку від глистів та блох / кліщів (від 9.02) Тітри в нас були від 6.01 і карантин 90 днів не витриманий. Перед виїздом взяли довідку А1 від держлікаря на Волинській . Їхали поїздом через Пржемишль , на кордоні наши випустили спокійно, польській лікар подивився тітри , паспорт, сертифікат про вакцину і виписав дозвіл на в‘їзд, де вказав, зо ми прямуємо транзитом на Відень . У Відні жили кілька тижнів. Бронювали прямий рейс на Монреаль безпосередньо в аеропорту, щоб вони одразу підтверджували собаку. Але в квитку вона була позначена як Extended baggage. Через це ми додатково дзвонили на гарячу лінію +43 5 17661000 , відповіли досить швидко і направили нам на пошту ємейл з підтвердженням розміщення нашої тварини з вказанням розміру контейнера та ваги нашої собаки. До речі в нас лабрадор 25 кг та контейнер trixie 7. Спроб виліту в нас було дві через страйк . Перед першою ми взяли довідку здоров‘я від звичайного лікаря де були усі відомості що і у IATA. Але після невильоту ми переїхали в інший район там я знов на дату за дві доби до вильоту зробила запис до лікаря поблизу. Ця лікарка передзвонила мені і сказала, що якщо я хочу довідку з максимально наближену до стандартів IATA , то маю звернутися до державного Віденськогр лікаря і надіслала мені на пошту контакти. ( Stadt Wien - Veterinäramt u. Tierschutz, 1030, Thomas-Klestil-Platz 4 ) Я зробила запис і дуже ввічлива державна лікарка дала мені health certificate і зробила позначку в паспорті на 36 сторінці, просканувала чіп і вписала усі обробки від паразитів , що були зроблені та ще були дійсні на той момент. Вартість 24 євро платити треба карткою. Двері відчиняють якщо подзвонити у дзвіночок, а так офіс стоїть порожній ) знов приїхали в аеропорт та показали документи: Паспорт, сертифікат про вакцинацію від сказу та Health certificate від віденського державного лікаря Нашу собаку зареєстрували без питань
Щодо реакції собаки : Перед першою спробою вильоту приватний ветеринар видав мені пігулки, яких я мала дати за раз 3 шт , та які мали діяти як заспокійливе. Ми спробували дати одну щоб подивитись на реакцію. Собаку просто звалило з ніг. Вона десь п‘ять не могла підвестися на ноги та була дезорієнтована(( Отже перед наступним польотом ми вирішили не давати ніяких пігулок. Вона загалом провела у контейнері 12 годин. Коли лишала її у Відні вона трохи підскулюівла , коли випустила у Монреалі радісно бігала . Тобто собака (вона в мене дуже активна) перенесла політ дуже гарно. Потім з апетитом поїла та попила
У Монреалі я її спочатку внесла у декларацію . Потім з роздрукованою декларацією мене зкерували на спеціальний контроль. Де декларацію забрали , паспорт та сертифікат здоров‘я перевірили і нас спокійно пропустили. Щоправда спитали чому не катаю собаку аеропортом у контейнері ))) Отже ще раз дякую за усі ваші відповіді! Усім бажаю спокійних подорожей з тваринками😘🙏🏻