Українська Манітоба
-
«Я що Вам, Хліб?!» І навіть непоодинокі випадки, коли змінювали імʼя, заради того, аби транслітерація латиницею виглядала так, як їм би було спокійно ☺️
-
Ви то ще не уявляєте, які крики чутно, коли оформлюють закордонний паспорт чоловіку/хлопчику із іменем Гліб 😅
-
То читається українською так А люди впадають в істерику від написання транслітерації 😅
-
У мого чоловіка в старих правах ім'я Ігор написане як Igor, а в новому загранпаспорті по нових правилах Ihor. То якось дивна ця заміна літери "г" на "х"
-
Як раз транслітерація буде саме «Hlib»
-
Ні, то трохи не про те…саме про фонетику. Звук це глухий, тому і транслітерація така… Так само, як і для літери «г», бо вона теж глуха… Якщо в англійській мові «h» може читатися по-різному, то для української транслітерації на те є аж 3 літери різні 😅
-
Мені не потрібні «совєти» , аби відповідати нормам законодавства сучасного 😅 Там все чітко прописано. До 2010 року якраз було інакше, була не транслітерація, а саме переклад…Потім вирішили транслітерувати. Просто відповідно законодавству 😌 і нічого особистого.
-
Просто до слова, якщо хто не в курсі Якщо у людини наявні діючі (по даті) документи із різною транслітерацією, то діючим залишається лише той, який із новою транслітерацією, інші - не дійсні