Ukrainian Speaking IT Community
-
І ще й ChatGPT почав краще кодити. Колись просив fuzz тести генерити, то якось каряво воно було. Сьодня прочитав новину, що вже код генерить краще, спробував і дійсно результат був куди краще ніж до цього.
-
Хз.. в мене вперше в житті було інтерв'ю де чува посеред співбесіди почав шукав моє резюме. Інтерв'ю ок, все тактовно але в більшості HR, що мені траплялись були далеко не з Канади.
-
І до чого такий різкий тон? Я Вам нічого поганого не зробила. Звичайно ставила, але тут треба ставити в 2 рази більше. Але це мій досвід, може в когось він інший. Що мені однозначно подобається на канадських інтерв'ю, і в Канаді, зокрема-це дуже доброзичливе ставлення до людей. Багатьом українцям варто було б повчитися
-
У мене є резюмешка чувака з Гугла з ним спілкувався. В резюме про компанії нічого не вказано, тільки дати в яких він працював в тих компаніях. Номер телефону, Адреса: Calgary Alberta, Посилання на репо GitHub Маєте розуміти, що зараз криза. У знайомого навіть на автосервісі скорочення було.
-
Дякую за інфу, пішов готуватися :)
-
1. По CUAET роды бесплатные 2. Не хотят канадцы брать и вакансии скрыты почти все потому, что там много «фейеквых резюме»- а породили это индусы, которые похожи друг на друга и находясь в Индии проходят интервью за братьев, а по приезду кандидат ничего не может.
-
Я не айтішники(not yet). Але як дружина software developer , який активно готується до виходу на канадський ринок, можу дати кілька порад. Можливо знадобляться. 1. Резюме. Воно має відповідати канадським стандартам. Думаю тут в групі давали зразки. Можна піддивитися і зробити своє. 2. Потрібно попрацювати над soft skills. Дуже добре продумайте частину " Tell me about yourself". Є багато відео на ютуб, складіть коротеньку презентацію себе ( як спеціаліста), так щоб вкластися в 2 хв+-. Знаю людей, які просто вивчили напам'ять цей текст( can't blame them), бо як відомо " найкращий експромт - це підготовлений експромт". 3. Обов'язково вказуйте в резюме який внесок ви зробили в попередні компанії. Пишіть, що ви вдосконали і як компанія виграла від ваших ідей, пропозицій, тощо. 4. Ставте питання. Не знаю чому,але, навіть з мого досвіду співбесід в Канаді, вони дуже цінують, коли їм ставлять питання. 5. LinkedIn - це ваше все. Заповніть грамотно профіль і починайте нетворкінг. 6. Є знайомі , які знайшли роботу в ІТ до переїзду. Все можливо, тільки треба попрацювати над цим . It is a job to find a job in Canada:) Успіхів!
-
По-друге: пишіть резюме за допомогою дієслів в доконаній формі («зробив», «завершила», «досягнула»). Описуйте не що ви робили на попередніх місцях роботи, а ваші результати. Чим більше цифр тут буде — тим краще. По-третє, не просто вказуйте компанії, у яких працювали, а додавайте їх короткий опис: країна, галузь, масштаб. Назва української компанії нічого не скаже канадцям, тому краще пояснити, про що йдеться. По-четверте, уникайте зайвих дизайнерських наворотів, не користуйтеся графічними програмами і не мудруйте з колонками: так рекрутерам буде легше додати ваше резюме в базу кандидатів. Резюме додаються автоматично (парсяться) в ATS (applicants tracking system), які не дружать з графічними редакторами. Тільки найбільш наполегливий рекрутер захоче перенести дані в систему вручну, інші — просто відкинуть таке резюме.
-
Це і є канадський формат? Він в мене за замовчуванням :)
-
На український номер, українська локація, навіть не знаю, що означає канадський формат. Пишу і думаю: оце я лошара 😅
-
Привіт, гайз. Ми ще не в Канаді. Прилітаємо сім'єю у березні. Розіслати резюшки не спрацьовує :) боюсь залишиться без роботи. Чув, що краще працюють референси але немаю знайомих. Буду вдячний за підказки, як шукати роботу або може у когось є вакансії і може запросити. JS developer, 7+ років, всі фреймворки (але краще React). Докладніше можу в особисті.