Доброго дня, Остапе. Хотілось би почути вашу думку і загалом поділитись негативним досвідом з іншими.
В кінці 2016 року отримав умовну судимість за крадіжку з магазину в Україні. Замість того, щоб дочекатись 5 років з моменту закінчення випроб терміну, податись на крим. реабілітацію в Канаді (судячи по відгуках на canadavisa, такі злочини Канада без проблем реабілітовує) і з чистею душею подаватись на візу, я наробив дурниць і просто приховав судимість в анкеті, спочатку на візу, потім на продовження перміту.
Зараз планував подаватись на ЕЕ, почав вивчати форуми і розумію:
* бан за misrepresentation гарантовано.
* а враховуючи, що я потрапив в Канаду бучучи inadmissible і на момент в'їзду я навіть не мав змоги (так як не пройшло 5 років) подати на реабілітацію, це ррбить ситуацію ще гіршою.
Вважаю, що найкращий для мене варіант - просто почати все спочатку в іншій країні. Тут, якщо напишу правду при подачі на ЕЕ - здоровий глузд підказує, що бан забезпечений. Якщо знову приховаю - якщо і на ЕЕ прокатить чиста довідка з МВС, то на громадянство воно вилізе при comprehensive security screen - лише втрачу декілька років тут.
Порада до інших, у кого є судимість, і ще не в Канаді - не робіть дурниць і подавайтесь на Criminal Rehabilitation, тим паче для дрібних злочинів, воно автоматично проходить після 10 років, немає змісту приховувати судимість.
Запитання до Остапа - чи є взагалі зміст тратити на імміграційних адвокатів в такому випадку? Здоровий глузд підказує, що ні - лише втрату сотні-тисячі дол, але раптом Ви чи колеги чули про подібний кейс і його позитивне ( чи негативне ) завершення?
Дякую.