PR CUAET
-
🪖 Законопроєкт №10311 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну гвардію України» спрямований на вдосконалення правових засад діяльності Національної гвардії в умовах воєнного стану. Зміни забезпечать правову ясність для виконання завдань НГУ — від боротьби з ДРГ до забезпечення безпеки на деокупованих територіях. Це питання захисту держави та громадян. ➡️ Детальніше про законопроєкт можна дізнатися на сайті МВС.
-
Я думаю, що можна спробувати попросити з роботи бумажку, що роботодавець вважає ваші знання та навики на рівні journeyman. Бо взагалі як я розумію, якщо ви працюєте за одною з таких професій - то саме цей пункт дає всім можливість працювати без ліцензії і роботодавці цим користуються. Я коли подавалась на екзамен для journeyman, то мала надати AIT інформацію про свій досвід у роботі та там заповнюється декларація така від роботи вашої. Де вони якраз підписують, що вважають ваш рівень знань та навиків достатнім. Можливо можна щось в цьому стилі зробити для офіцера, якщо він такий вже правильний, та зіслатись на офіційні вимоги, де цього достатньо для легального працевлаштування. Попросити на роботі дати вам.
-
User Виктория has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
User Эмилия has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
User Кристинаа has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
User Никита has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
Доброго ранку. Треба порада, бо ситуація просто в голові не вкладається. У мого чоловіка закінчується паспорт у вересні 2025. По порадам в групі і на ФБ, подали його на TRP+OWP в паперовому вигляді. Щойно прийшла відмова на обидва. Подзвонили в IRCC. Вони сказали що: 1) в TRP відмовили бо «недостатньо вагомих причин», хоча ми подали дуже детальний LOE, з перекладеною перепискою з консульством де сказали, що без Резерв+ паспорт не роблять. (В Резерві відмітка не на обліку, тому qr код не видає) 2) в OWP відмовили, бо є дійсний до вересня 2025, як власне і паспорт. Сказали що можна спробувати писати пояснення не веб форму, але всі пояснення вже були підкріплені до аплікації. Написали, відправили. Чи варто просто чекати, чи пере подаватись? П.С. Ми зараз чекаємо на Final Decision по PR. Заздалегідь дякую за ідеї
-
Семья 6 человек🙂
-
Через банк
-
User Ersyn Alzhan has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
Добрий день.Моя дитина хоче заїхати в Канаду в квітні перший раз. Має візу і лист узгодження. Чи дадуть WP в аеропорту після 31.03.2025 ?
-
Це чудово, що вона не кинула українську школу і матиме атестат український, бо він є підтвердженням наявності закінченої шкільної освіти не лише в Квебеку, а і по всій Канаді, та і вцілому по всьому світу. Справа в тому, що наявність місцевої шкільної освіти жодним чином нашім дітям не допомагає, бо вони все одно кваліфікуються як іноземні студенти, навіть з закінченою тут школою( Тож доньці вашій зовсім не обовʼязкого довчатись тут у місцевій школі, а можливо більше толку буде піти на курси французької фултайм, щоб вдосконалити мову і тоді вже продовжити навчання за наявності такого бажання. Однак, зустрічала розповіді про те, що деякі навчальні заклади післяшкільної освіти поза межами великого Монреалю ніби погоджуються прийняти українських дітей за вартістю навчання як для місцевих саме на підставі того, що дитина закінчила місцеву школу. Чи дійсно це так, не знаю. Порадила би Вам для більшого розуміння наступних кроків дізнатись умови вступу саме у коледжах, але треба дивитись умови у кожному окремо, бо вони відрізняються, та краще спробувати поспілкуватись з ними особисто. Погортайте ще гілку Навчання в Канаді цього чату, пошукайте за словом Квебек, бо були обговорення саме навчання у Квебеку, ділились люди досвідом. Успіхів Вам та доньці!
-
1. Що стосується співвідношення зарплат у trades. Є 4 галузі (вище кидав постер). На першому місці по зарплатах construction; на другому - industrial; на третьому - motive pover; на четвертому - service. Друге та третє місце близькі. Гадаю, ця ієрархія рівня зарплат збережеться й надалі. 2. Що стосується будівництва. Якщо говорити взагалі, то так, будівництво в GTA скорочується вже кілька років поспіль. Я не дивився статистику за минулий рік, але у 2023 загальні обсяги будівництва були меншими, ніж у ковідному 2019. Зростання, якщо пам'ять не зраджує, було лише по таунхаусах. Ще до виборів у США було зрозуміло, що галузь далі буде скорочуватися, адже на ринку кондо криза, і з офісною нерухомістю справи не кращі - згідно різних звітів, біля 15% офісів у даунтауні Торонто пустують без орендарів. Прямо зараз очікувати якогось позитиву в короткостроковій перспективі (до 3-5 років) ще важче. Адже будівництво - це галузь-мультиплікатор. Вона системно впливає на інші галузі, але також і залежить від них. І якщо зараз, скажімо, транспортний та виробничий сектори у GTA "пливуть" у нокдауні, бо здебільшого все було зав'язано на США, то проекти індустріального будівництва та реконструкції стають на довгу паузу. Як буде далі - ніхто вам реально не скаже. Може бути, що криза стане вікном для нових можливостей і попереду на нас очікує сплеск зростання. Але найближчі роки спад продовжиться - це гарантовано. 3. Все це загальні міркування щодо стану справ у будівництві. Але на індивідуальному рівні в окремих людей і бізнесів може бути все чудово, і навіть краще, ніж будь-коли. Є ті, хто потерпає без роботи, а є й ті, хто зростає, як на дріжджах. Тому з боку вам ніхто не скаже, що краще - лишатися в цеху чи йти на майданчик. Все залежить від вашої особистої ситуації: хисту, здоров'я, кола знайомств, вміння комунікувати тощо. Тут вище десь згадували Indid. Як вчать місцеві кар'єрні коучі, до Indid доходить не більше п'ятої частини вакансій (і зарплати там, до речі, часто вказуть чи не вдвічі менші від загально прийнятих, бо вакансії розраховані на людей, які знаходяться "поза ринку"), все інше закривається в межах професійного ком'юніті. Тобто це рекомендації, сарафанне радіо, знайомі, знайомі знайомих тощо. Якщо вам вдасться влізти в правильний двіж, то будете з роботою. А якщо ні - то ні. Якось так.