Хотілося б ще раз підняти і зрозуміти питання про апрентіс.
Я працюю як Apprentice sheet metal worker. Загалом цей NOC є compulsory trade і вимагає сертифікації. АЛЕ в цей NOC входить багато робочих посад, зокрема й ''Apprentice sheet metal worker'', який не може мати сертифіката, а може бути максимум зареєстрованим апрентісом (Registered Apprentice) в Apprentice and Industry Training.
Також у загальному описі цього NOC сказано таке: '' Apprentices are also included in this unit group''.
Питання - чи можу я подаватися 'Apprentice sheet metal worker''?
Якщо я правильно розумію, то за AOS можна подаватися за будь-якою з професій, зазначених Profile Index of titles?
Чому, власне, виникло це питання: було сумарно 4 консультації, на двох кажуть, що можна подаватися як apprentice, на двох кажуть, що не можна. Як рішення, рекомендують знижувати посаду до рівня Labor або Halper, АЛЕ роботодавці не можуть цього робити, бо тоді згідно із законом ми не маємо права виконувати самостійно роботи як Helper або Labor, і що б виконувати самостійно ми можемо бути тільки Apprentice.
Зараз дуже багато українців працює в compulsory trade в Альберті, і планують подаватись як Apprentice. Нажаль однозначної відповіді немає, і більшість не розуміє про Apprentice та подачу по AOS.